Acties Snorrewind leveren ruim dertien duizend euro op voor Villa Joep

0

HOLTEN / MARKELO – Manege Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker. Ook dit jaar werden er weer een aantal inzamelingsacties op touw gezet. Zo deden drie vrijwilligers mee met de barmanactie van Bar Bistro D’Olde Smidse in Goor. Ook is de fooienpot op de bar voor het goede doel. Een ruiter en haar moeder wisten bij de AH Neede een actie op touw te zetten, waarbij statiegeldbonnetjes gedoneerd konden worden. Mede dankzij de belangeloze deelname van vele winkeliers uit onder andere Markelo, Holten en Rijssen kon tijdens één van de grote evenementen een prachtige verloting voor Villa Joep gehouden worden.

Tijdens Halloween werd de tweede editie van de spooktocht georganiseerd. Wederom een daverend succes, voor zowel deelnemers als spookvrijwilligers! Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te lopen aan deze spannende route. Ook weten groepen Snorrewind steeds beter te vinden, als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. In November staat deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport, en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie. Ook kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verkocht om geld in te zamelen.

Al een flink aantal jaren spant de zondagmorgen-buitenritgroep zich in voor ons goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen. Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag, omdat naast de superieure kwaliteit van de bollen, de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Dit jaar was er meer te snoepen voor het goede doel. In de kantine kon men lange tijd pepernoten kopen en bakten twee jeugdige ruiters cakes en kruidkoek, die ze tijdens wedstrijden aan de man brachten. Tijdens de Oudejaarsborrel op de laatste dag van 2016 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en middels een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Dit jaar mocht hij een recordbedrag van maar liefst € 13.360,70 ontvangen uit handen van Manegehoudster Erna Bronsvoort. Renes was zichtbaar ontroerd en wist in een kort betoog nogmaals te benadrukken hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van Neuroblastoom Kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker zorgt ervoor, dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.