80 is prachtig

HOLTEN – We schrijven 1931.

Twee onderwijzeressen van de dorpsschool -de gezusters Wolters- hadden plezier in zingen. Aanvankelijk werd er een vrouwenkoortje opgericht. Wat later bedacht men dat  mannenstemmen de frêle dameszang zouden verlevendigen. Zo werd Holtens Gemengd Koor ‘geboren’.

Nu schrijven we 2011. 80 jaar later komen elke maandagavond nog steeds ca. 45 zangliefhebbers bij elkaar o.l.v. dirigent Henk Linker. Momenteel is men drukdoende met het instuderen van een groot aantal nummers uit de 80-jarige koorgeschiedenis. Met o.a. muziek van Schubert, Orlando di Lasso, Vivaldi en Mozart. Tevens staan een aantal volksliedjes en gedeeltes uit de West Side Story op het programma.
Het jubileumconcert is gepland op zaterdag 29 oktober a.s. in de Dorpskerk.

Medewerking zal worden verleend door kinderkoor Mozaïek, Projectorkest Twente en de sopraan Valeria Boermistrova.

80 is prachtig! Daarom viert HGK dit jaar feest! We willen oud-leden graag betrekken in de jubileumfestiviteiten. Daarom roept de jubileumcommissie oud-leden op om zich te melden. Ook zij hebben immers in de loop der jaren hun bijdrage geleverd aan het koor.

Jan Aaftink (tel. 0548-361476) heeft papier en pen klaar liggen om naam- en adresgegevens te noteren!

Zoals bij bijna ieder gemengd koor zijn ook bij HGK de mannen in de minderheid. Daarom zoeken we nog een aantal tenoren en bassen die op projectbasis willen meewerken aan dit jubileumconcert. Ook hoge sopranen zijn zeer welkom.

Kom doe mee! 80 is immers prachtig!

Laten we er op 29 oktober a.s. samen een feestje van maken! Meld U aan bij Jannie Meijer (tel. 0548-363573 of email: [email protected])

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.