68e MAC – Voorjaarsrit

1

HOLTEN – Voor de op zaterdag 8 maart a.s. te houden 68e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling.

De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 170 inschrijvingen binnen en men verwacht dat dit aantal nog behoorlijk zal toenemen, met name door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven. Veel zal in dit geval afhangen van de te verwachten weersomstandigheden op die dag.

Onder de inschrijvers treffen we alle Nederlandse “enduro – toppers”, de rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2014.

De uitermate zachte winter heeft ook rond Holten gezorgd voor nogal natte omstandigheden hetgeen de organisatoren bij het uitzetten van de route zo hier en daar voor problemen plaatste. Zo moest er onder andere besloten worden om de toch altijd al drassige proef “Vletgaarsmaten” dit jaar niet in de route op te nemen.
De route van de 68e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van ongeveer 70 kilometer, zowel de inters als ook de nationale deelnemers rijden drie ronden.   
In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.  

Proef I is op en om het motocross-trainingscircuit “de Imhof “ en heeft een lengte van plusminus 2 km.
Proef 2 is ook dit jaar weer op “de Borkeld” en wel aan de Landmansweg, de lengte bedraagt ongeveer 6 kilometer.
Proef 3  is op en om het bekende motorcrosscircuit “de Zuurberg”en zal als vanouds weer bestaan uit twee ronden en heeft zodoende een lengte van ongeveer 8 kilometer. De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.   

Onder de deelnemers treffen we ook een flink aantal leden van de organiserende vereniging MAC “de Holterberg”, enkelen van hen moeten zelfs in staat worden geacht om mee te strijden voor een top drie klassering in hun klasse. Mannen als Ismo ten Velde, Erik en Allan Davids en Rendo Boersma zijn zeker van dit kaliber.
Maar ook de andere deelnemende clubleden kunnen zomaar voor een verassing zorgen in hun klasse.
Al met al belooft het een spannende strijd te worden.
Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl
 
Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.
Inschrijven en keuring  ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur op de startplaats bij het MAC-clubgebouw ’t Stuurhuus, het inschrijfgeld bedraagt € 15,00. De motoren moeten voldoen aan het off roadreglement en de deelnemers moeten in het bezit zijn van een KNMV licentie, deze is eventueel ter plekke te verkrijgen.

1 reactie
  1. JES zegt

    Via de volgende link vind je wat foto’s die ik heb gemaakt tijdens de editie van 2013: http://jalbum.net/a/1316620

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.