62e MAC Voorjaarsrit

0

Holten – 62e MAC – Voorjaarsrit met internationale deelname

Voor de op zaterdag 1 maart a.s. te houden 62e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling. De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim over de 100 inschrijvingen binnen maar dit aantal zal naar verwachting nog zeker toenemen tot ruim boven de 200, met name door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we bijna alle Nederlandse “enduro – toppers”, terwijl een aantal Engelse, Belgische, Zweedse en Duitse deelnemers zorgen voor een internationaal tintje aan dit evenement. De rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2008. 

De route van de 62e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van bijna 70 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie.

 In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen. 

Proef I is op het motocross-circuit “de Zuurberg” en deze zal net als in voorgaande jaren telkens uit twee ronden bestaan en een lengte hebben van 9 kilometer. Proef II is uitgezet in de buurtschap “Helhuizen” en heeft een lengte van bijna 3 kilometer en proef III tenslotte is op en rond het MAC-traningscircuit “de Imhof”, lengte ongeveer 6 kilometer.

De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.   

Uiteraard is de organisatie in haar nopjes met de buitenlandse deelnemers. Het zijn in dit geval dan ook niet de minste mannen die in Holten aan de start zullen verschijnen. Wat bijvoorbeeld te denken van de Belg Johan Boonen, jaren lang was hij de te kloppen man in de 500 cc Grand Prix motocross en nu heeft hij als enduro rijder al weer de nodige successen geboekt. Ook van de andere buitenlandse inschrijvers behoren enkelen tot de vaste deelnemers aan de WK-enduro’s en sommigen van hen hebben ook al deelgenomen aan meerdere Zesdaagsen.

Zo als het er nu naar uitziet is Holtenaar en MAC lid Erik Davids weer helemaal fit en gaat zeker voor een hoge klassering in zijn thuis enduro. Broer Allan zal alles in het werk stellen om zijn vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap van vorig jaar eer aan te doen. Of hij zich echter kan mengen in de strijd om de overwinning in zijn klasse is maar de vraag, maar een klassering in de top vijf behoort voor hem zeker tot de mogelijkheid.

Ook van verschillende andere deelnemende clubleden heeft men bij de organiserende vereniging MAC “de Holterberg” hoge verwachtingen. Met name Erald Lammertink moet in staat geacht worden om in zijn klasse de overwinning binnen de vereniging te houden, maar ook Eelco Jansen, Marco Elting, Tonny ten Dam, Henk Spenkelink, Wim Hendriks en Menno v/d Zee moeten stuk voor stuk in hun klasse voor verassingen kunnen zorgen.   

Al met al belooft het een spannende strijd te worden.

Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven, kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl

Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Inschrijven en keuring van de motor ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur, kosten € 10.00. De motor moet wel voldoen aan alle enduro-eisen.

Organisatie  : Motor –en Automobielclub “de Holterberg”
Datum   : zaterdag 1 maart 2008 

Start/Finish  : ’t Stuurhuus
Beusebergerweg 37, Holten, tel. 0548 – 364716
Aanvang  : 8.30 uur
Info   : Ep Krikkink, tel. 0572 – 321230
http://www.macdeholterberg.nl    (o.a. deelnemerslijst)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.