4e boek Mans van Sangel uit

0

HOLTEN – Onlangs is zijn vierde boek, Làànd van mien Oolders, in de boekwinkels verschenen.

De uitgave van het vierde boek geeft opnieuw een kick.  Mans is verguld dat Roland Corneliisen, de Wethouder van cultuur, van de gemeente Rijssen Holten bereid is gevonden een eerste officiële exemplaar in ontvangst te nemen.

Onder het oog van diverse genodigden en met hier en daar een kwinkslag mag hij hem het eerste exemplaar overhandigen.  Dit zal gebeuren op zaterdag 28 juni, om 11.00 uur in de Raadszaal van de Oudheidkamer Hoolt’n, Dorpsstraat 25 – 27 te Holten.

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Heusinkveld in Holten en de Readshop in Bathmen en verder bij http://www.boekscout.nl en bij [email protected]
 
Onderstaand een beknopte inhoud van het boek.
 
Làànd van mien Oolders.

Het heeft een tijdje geduurd. Drie jaar na het vorige boek “Goold’n Treuintjes” ligt het vierde boek van Mans van Sangel, de Vèèrkàànte Viefkop, op de plank. Làànd van mien oolders, met op de cover de Dijkerhoekse molen, omdat mijn ouders ruim dertig jaar in de kring Dijkerhoek hebben gewoond. Het is een boekwerk geworden van 310 bladzijden, een bonte verzameling, van verhalen over oude en nieuwe tijden in Rijssen-Holten en Bathmen. Het geeft een overzicht van gebeurtenissen over de jaren 2011 tot en met 2013 in de gemeente Rijssen Holten. Het geheel is doorspekt met een aantal gedichten, grappige verzen en gefingeerde vertellingen over Derk met de Beer. Wat te denken van de verhalen van Leny Polak, Janna Noordkamp, Podts Jan Alb en Harm uut Riess’n. Ook het 44 jarig jubileum van de carnavalsvereniging De Fienpreuvers en de jubileumreis van de Hoolter Korhanen passeren de revue. Kortom voor elk wat wils. Niet allemaal hoogstaande literatuur, maar wel in onvervalst Sallands-Twents dialect. U zult het zien, voor de liefhebber, echt een boek om in één adem uit te lezen.

Mans van Sangel

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.