23e Klassiekerrace op Koningsdag

HOLTEN – Nostalgisch motorsportgebeuren in Holten
De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassiekerrace op Koningsdag  zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang, de datum is natuurlijk maandag   27 april en dat is het al sneller dan je denkt . Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging. Motor- en Automobielclub “de Holterberg” zal ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit ‘de Beusebergring’. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.
Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.
Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook weer de MAC  clubleden Karel van Dijk op zijn 250 cc NSU en Gerrit Agterkamp op zijn 50 cc Kreidler.

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw
’t Stuurhuus. Zo zullen er vele klassieke motoren en auto’s van de MAC- clubleden worden tentoongesteld en de clubleden van de afdeling bromfietsen zullen een speciale  ‘brommer-schuur’ inrichten. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren. Ook zullen er een aantal elektro motoren aanwezig zijn, waar ook mee gereden zal worden hetgeen toch wel een bijzondere ervaring zal zijn. Soef, soef over de Beusebergring, dat moet je meemaken!

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij. Ook zal er weer een stand zijn waar MAC-leden hun ‘handel’ kunnen aanbieden. Interesse, bel dan DirkJan Schoolen (0548-362528) e-mail: [email protected] of Arie Leppink (0548-363143).

Het circuit de “Beusebergring” is te bereiken via de afrit 26 van de A1 en dan richting Holten (N332), borden CIRCUIT wijzen u verder de weg.

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)
We houden u op de hoogte middels:  http://www.macdeholterberg.nl

MOTORPARADE OP DE SMIDSBELT
Op zondagmiddag 26 april zal met een flinke groep deelnemers aan deze 23e Klassiekerrace een promotie presentatie worden  verzorgt op de Smidsbelt, in het centrum van Holten. Vanaf een podium zullen verschillende rijders en motoren aan het publiek worden voorgesteld, de organisatie hoopt  hiermee het evenement nog eens extra onder de aandacht te brengen van de plaatselijke bevolking en het overige aanwezige publiek.
De stoet van naar  verwachting zo’n 30 motoren, zal begeleid worden door verkeersregelaars. Op dit moment is nog niet alles tot in de puntjes geregeld maar men gaat er  van uit dat men omstreeks 14.30 uur in Holten zal aankomen. Middels de  site: wwwmacdeholterberg.nl zal t.z.t. nadere informatie volgen.
Enkele jaren geleden heeft eenzelfde soort presentatie plaats gevonden en toen was het een geweldig succes en dus:” komt het zien, komt het zien”! 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer