voor Holten, door Holten

16e Klassiekerrace op Koninginnedag

0

Holten – Ook dit jaar weer met grote deelname.
De voorbereidingen bij motor-en automobielclub “de Holterberg”, organisator van de jaarlijkse Klassiekerrace op Koninginne-dag, zijn natuurlijk al weer in volle gang, nog maar een kort moment en de “Beusebergring” zal weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.
De nostalgie zal ongetwijfeld weer hoogtij vieren op woensdag 30 april, Koninginnedag tijdens dit traditionele gebeuren.  De coureurs en het publiek komen graag naar het landelijk circuit te Holten en de organisatie zal  ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren zal de wedstrijd te Holten dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.

Het aantal inschrijvers heeft inmiddels de 200 al ruim overschreden en onder hen treffen we ook weer diverse buitenlandse rijders, vooral uit Duitsland.

Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koninginnedag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig.

Op het binnenterrein, rond ’t Stuurhuus, zal ook weer van alles te beleven zijn. Diverse MAC-clubleden zullen hun, vaak prachtig gerestaureerde, motoren tentoonstellen, terwijl ook de afdeling klassieke-auto’s hun opwachting maakt.

Maar als klap op de vuurpijl kunnen we u de komst melden van een heuse Münch Mammut, een 1400cc viercilinder NSU-automotor in een motorfietsframe. Het was Friedel Münch die met deze creatie, in totaal werden er bijna 500 van gebouwd, zo rond de jaren ’70 opzien baarde in ‘motorland’. Het was in die tijd gewoon de snelste, sterkste en duurste motor.

Verder hebben nog enkele mensen met bijzondere motoren hun komst toegezegd, onder anderen een aantal MV 750 cc viercilinders.

Info: 0572-321230 of 0548-362528 verder www.macdeholterberg.nl

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur

Toegang : € 4,00 (jeugd t/m 14 jaar € 1,50, kinderen t/m 8 jaar gratis)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.