10e ONK Supermoto Holten

HOLTEN – Ook dit jaar zal het industrieterrein Vletgaarsmaten weer het decor vormen voor de jaarlijkse ONK Supermoto wedstrijd van motor-en automobielclub “de Holterberg”. Op zondag 11 augustus a.s. is het weer zover dat de coureurs naar Holten komen om op het mooie circuit Vletgaarsmaten de strijdt aan te gaan om de punten. Aan de start komen de klassen Jeugd, Nationaal, Euro-Nationaal, Inters en een Belgian Cup wedstrijd.

 Er wordt een flink aantal deelnemers aan de start verwacht temeer omdat er bij de wedstrijd in Holten een aparte Belgische klasse van start zal gaan, de zogenaamde Belgian Cup. De organisatie is bijzonder verheugt met het grote aantal ‘zuiderburen’ aan de start, zij zorgen voor goed gevulde klassen en dat komt de ‘strijd’ ongetwijfeld ten goede. Het publiek zal dus zeker kunnen genieten van spannende wedstrijden en volop sensatie.

De wedstrijd telt mee in de strijdt om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto 2013.

Supermoto is een spectaculaire tak van motorsport en heeft dan ook een vaste plek op de MAC-agenda gevonden. Bij Supermoto bestaat het circuit uit plm. 80% verhard, in dit geval dus asfalt en plm. 20% onverhard.

Het circuit op het industrieterrein “Vletgaarsmaten” heeft dit jaar een kleine wijziging ondergaan ten opzichte van vorig jaar en wel in het gedeelte ‘onverhard’. Ook nu zijn in dit gedeelte weer een tweetal springbulten aangebracht welke door het publiek goed te overzien zullen zijn.

Natuurlijk vergt het houden van zo’n  evenement op een industrieterrein nogal wat voor voorbereiding, de snelheden liggen immers behoorlijk hoog en dus moeten er de nodige veiligheids maatregelen getroffen worden. Vele dranghekken, bouwhekken, strobalen en luchtbalgen moeten geplaatst worden en verder allerlei andere bezigheden. Gelukkig kan de organisatie terug vallen op een ploeg vrijwilligers waar men ‘u ‘tegen zegt.

De trainingen beginnen om 9.00 uur en de eerste wedstrijd gaat om

12.30 uur van start. De toegang bedraagt  € 5.00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,50, kinderen t/m 8 jaar gratis).
Het circuit “Vletgaarsmaten”  is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N332 op richting Holten, daarna pijlen CIRCUIT volgen.

1 reactie
  1. JES zegt

    Hier vind je de foto´s die ik afgelopen zondag heb gemaakt.. http://jalbum.net/a/1395554

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.