Korenfestival en braderie met 400 zangers en zangeressen en 50 kramen

HOLTEN – Het centrum van Holten vormt op zaterdag 21 mei het decor van het Korenfestival. Tegelijkertijd vindt er een zomerbraderie plaats. Het evenement duurt  van 14.00 tot 20.00 uur.

Om Holtenaren kennis te laten maken met de verschillende koren die er in Holten en omgeving zijn, organiseert men dit jaar opnieuw een korenfestival. Vorig jaar ging dat onder de noemer ‘Heel Holten Zingt’. Eer traden toen 7 koren uit Holten op. Dit jaar geven maar liefst 11 koren acte de préséance in het centrum van Holten. Dit jaar onder de naam ‘Korenfestival Holten’.

De Holtense Handelsvereniging en de organisatie Korenfestival hebben samenwerking gezocht om er één geheel van de maken. Naast het korenfestival wordt en dan een braderie gehouden. “we houden van gezelligheid, dus hoe mooi is het als meerdere dingen worden samengebracht”, aldus de organisatoren van HHV, de Koren en Rambura.

De zomerbraderie start om 14.00 uur. Maar liefst 50 standhouders staan tot 20.00 uur op de braderie. De koren treden afwisselend op vanaf 16.00 uur op vier verschillende podia. De vier podia staan voor Smaakvol (Zwarte pad), ’t Keuntje (Dorpsstraat), Boer Biet (Dorpsstraat) en Tastoe (Smidsbelt). Op de route tussen de verschillende podia staan allemaal gezellige kraampjes. Voor ieder wat wils: kinderkleding, bloemen, sieraden, woonaccessoires. Maar ook aan de  inwendige mens wordt gedacht. Diverse winkeliers hebben ook een eigen kraam voor de deur.. En overal zijn er gezellig terrasjes bij de vele horecabedrijven. Tevens is er kindervermaak met onder andere oudhollandse spelen.
Op het plein naast Anne-Marie Wonen vindt er ook nog een mini-markt plaats van Stichting Rambura. Stichting Rambura is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de verbetering van de leefomstandigheden van de bewoners van de Parochie Rambura in Rwanda. Zij ondersteunt lokale initiatieven op met name het gebied van onderwijs, ICT, landbouw en drinkwatervoorzieningen. De gelden die zij ophalen met de verkoop van o.a. boeken, planten, goede doelenacties, tweedehands spulletjes, wordt volledig aan dit project besteed.

Om 19.30 uur is de ‘Grande Finale’ in hartje centrum. Alle leden van de 11 koren treden dan gezamenlijk op. Daarmee wordt het festival en de braderie op de Smidsbelt dan afgesloten.

Ieder koor treedt drie keer op gedurende 20 minuten. De deelnemende koren zijn, Amazing, Holter Deerns, Korhanen, Mölnzangers, Chantykoor Riessen, Pursang, Popcorn Nijverdal, Vocalgroup Voices, Nootzaak, Békezangers en Popcorn Lochem. Folluw up, zingt vanaf 14 uur tot 16 uur op in zorgcentrum Diesseplas voor de bewoners

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer