Zomerse najaarscross

Op 15 oktober jongstleden vond in Holten de najaarscross van MAC “De Holterberg” plaats. Het rennerskwartier stroomde al vroeg vol met 75 deelnemers voor de drie autocrossklassen en 60 coureurs voor de twee contactklassen.

Het bijzonder fraaie najaarsweer – het leek wel zomer! – deed ook heel veel bezoekers naar het crossterrein aan de Beusebergerweg komen. Aan het begin van de middag was het zelfs even zoeken naar een parkeerplaats voor auto of fiets. Maar ook dat kon de pret niet drukken onder de honderden toeschouwers en deelnemers. Terwijl de deelnemers fanatiek streden, genoten de toeschouwers van de cross en het mooie weer onder het genot van een hapje en drankje. De kinderen vermaakten zich op hun beurt op het springkussen, aten een ijsje en waren vaak erg onder de indruk van met name het spektakel dat de contactklassen boden.

Dat de veiligheid niet uit het oog werd verloren bleek wel uit het feit dat regelmatig de rode vlag werd gezwaaid om de race even te neutraliseren. Ook de brandweerlieden moesten bij de contactklassen nog wel eens handelend optreden. Gelukkig bleef de EHBO zonder noemenswaardig werk, uitgezonderd enige hulp bij een paar kleine ongemakken. De afslepers daarentegen hadden genoeg te doen. Vooral bij de contactklassen kon men volop aan de bak. Maar door een goede organisatie en vakkundige afslepers werden de gestrande auto’s razendsnel en efficiënt van de baan verwijderd. En de ervaren loonwerkers zorgden er wederom voor dat de baan er steeds weer uitstekend bij lag.

Na ruim 30 reguliere manches, 3 spannende finales en als spectaculaire afsluiting de afvalrace van de contactklasse, viel omstreeks 17:00 uur de laatste finishvlag en konden de eindklassementen worden opgemaakt. Tijdens de traditionele prijsuitreiking in de tent werden de volgende deelnemers gehuldigd:

Dames cross
Melanie Lamberts – Bentelo
Jessie Mulder – Nieuw-Roden
Hendriet Schoemaker – Holten

Heren cross
Elvis Oorlog – Enschede
Jeroen Assink – Holten
Ronnie Vossbeld – Stad Delden

Veteranen cross
Harry Menkhorst – Laren Gld.
Henri Buitenhuis – Apeldoorn
Johan Stevens – Holten

Na uitgebreid juryberaad werd Etienne Beuwer uit Luttenberg als meest spectaculaire rijder van de contactklassen uitgeroepen. Ook hij ontving net als de andere prijswinnaars de welverdiende bloemen en een fraaie beker.

Ondanks wederom een roerig voortraject kan de organisatie terugkijken op een geslaagde autocross. Mede dankzij het fraaie najaarsweer en het in groten getale opgekomen publiek, maar vooral door het enthousiasme en de medewerking van zowel deelnemers als van alle vrijwilligers en partijen die nodig zijn om een dergelijke autocross te doen welslagen. En dat zijn er heel wat: wedstrijdleiding, juryleden, omroepers, baanpersoneel, landeigenaren, aan- en omwonenden, sponsoren, leveranciers, MAC-bestuurs-, club- en commissieleden, EHBO Holten, brandweerlieden, verkeersregelaars en beveiligers. De organiserende commissie van MAC “De Holterberg” bedankt alle betrokkenen hartelijk voor hun bijdrage en inzet en hoopt nog lang op deze wijze Holtense autocrossen te kunnen organiseren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.