Wisselende successen eerste volleybal competitieronde Mintonette

0

HOLTEN – Bij volleybalvereniging Mintonette startte afgelopen vrijdag de nieuwe competitie met zowel uit als thuiswedstrijden. Meisjes C speelde thuis en moest om 19.30 uur aantreden tegen Pollux uit Oldenzaal. De eerste set ging voor Holten zeer goed van start, als snel was een voorsprong opgebouwd van 6 punten. Door een goed geplande time-out kwam de tegenstander toch nog terug tot 10-9. Mintonette herpakte zich en sloot de eerste set af met een 25-15 winst.

In de tweede set ging het de eerste vijf punten gelijk op daarna liep Mintonette uit en kon deze set met 25-16 winst worden afgesloten. Vervolgens ging het in de derde set minder voorspoedig. Onze meiden waren duidelijk het sterkste team maar de concentratie werd minder en hierdoor werd een aantal onnodige fouten gemaakt. Door een sterke opslagreeks bij Holten kon toch de achterstand worden omgebogen naar een 25-19 winst.

In de laatste set is Mintonette nooit in de problemen geweest. Deze set werd met een mooie 25-9 voorsprong beëindigd.

Ook heren 1 speelde vrijdag hun eerste competitieronde; dit keer niet in de tweede maar in de eerste klasse. Dit bracht wel een extra adrenalinekick mee voor onze heren. De tegenstander was Apollo 8 uit Borne, een jong team. De eerste set ging redelijk gelijk op, beide teams stonden afwisselend voor of achter maar nooit met meer dan twee punten verschil. De winst in deze set was dan ook niet voorspelbaar. Helaas won de tegenstander deze set met 23-25. De heren van Mintonette gingen in de tweede set fanatiek van start en stond al snel voor met 11-5. Deze voorsprong werd de hele set niet meer uit handen gegeven, setstand 25-17. Het sterke spel werd in de derde set gehandhaafd, goed samenspel resulteerde in een setwinst van 25-19.

De vierde set kwam Mintonette niet goed uit de startblokken. Een achterstand van 6 punten kon niet meer worden omgebogen en deze set ging met 25-20 verloren. Dit betekende een gelijke stand en dus een extra vijfde set.

De vijfde set verliep ongeveer als de eerste set, er was nooit een groter verschil dan twee punten. De teams waren erg aan elkaar gewaagd maar het lukte de heren net niet deze set te winnen. De set ging met 14-16 naar Apollo.

Toch kijkt heren 1 terug op prettige wedstrijd en is dit een goede start in de eerste klasse.

Daarnaast hebben ook onze A en B teams dit weekend gespeeld. Zowel A1 als A2 hebben hun wedstrijd verloren. De beide B teams konden hun wedstrijden met 4-0 winst afsluiten. Aankomende vrijdag, 27 september wordt een volledige thuiscompetitieronde in sporthal ’t Mossink gespeeld. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer