Wielervereniging Holten begeleid selectie Go Ahead Eagles

0

HOLTEN – Donderdag 14 november genoten de voetballers van Go Ahead Eagles onder leiding van een drietal leden van de Wielervereniging Holten op de mountainbike van de schitterende Holterberg bij het Overijsselse Holten. Hoog Holten en 01 Events zorgden voor de uitstekende organisatie van deze ongewone trainingsvorm voor de selectiespelers van de Adelaarshorst uit Deventer. De fietstocht door de mooie in herfstkleuren getooide natuur was ook niet zozeer als een straffe training bedoeld maar uitsluitend om samen een beetje uit de sleur te geraken van de traditionele oefeningen. De voor hen ongewone trainingsvorm door het prachtige landschap vol obstakels zorgden soms voor hilarische taferelen, was erg gezellig en zorgde daarom ook voor een goede teambuilding. De mountainbiketocht kon worden gehouden omdat de eredivisionist dit weekeinde niet behoet te voetballen. Trainer Foeke Booy nam ook deel aan de tocht, niet verrassend, want hij is in de omgeving van zijn woonplaats Houten ook regelmatig op de racefiets aan te treffen. De medische staf nam overigens ook deel, maar zij waren uitsluitend actief op de mountainbike en behoefden niet in actie te komen in verband met kwetsuren. Er was alleen een keer materiële pech, aanvaller Marnix Kolder moest zich vanwege een lekke band op laten halen door Jan Stam Fietsverhuur. Gelukkig zat het grootste deel van de tocht er toen al op.

De selectie werd verdeeld in 3 groepen en iedere groep werd begeleid door een lid van de Wielervereniging Holten. Zij weten precies waar je buiten de permanente mountainbikeroute in het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug nog meer mag fietsen. Daardoor kon men genieten van de schitterende natuur, fikse beklimmingen en prachtige afdalingen op plekken die voor een buitenstaander moeilijk zijn te vinden. Er moet heel omzichtig worden omgesprongen met de natuur en daarom werkt de fietsclub nauw samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten om delen waar men niet mag komen fietsvrij te houden. Alleen tijdens enkele veldtoertochten van de bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) aangesloten 2 verenigingen Wielervereniging Holten en Cc’75 Nijverdal, worden bepaalde delen door bovengenoemde instanties opengesteld. De eerst volgende veldtoertocht is de Beemd- en Bergtoer op zondag 5 januari 2014 waarbij men niet alleen door de geschetste mooie natuur fietst, maar bij de 2 langste afstanden zelfs dwars door een koeienstal!

Na alle inspanningen zorgde  Restaurant & Hotel Hoog Holten middels een drankje en een uitstekend stamppot buffet dat iedereen weer op krachten kwam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer