Waerdenborch geeft politie camerabeelden

0

HOLTEN – De Waerdenborch in Holten heeft gisteren beelden van een vechtpartij die zich vrijdag op de openbare scholengemeenschap afspeelde, aan de politie gegeven.

Met de beelden, gemaakt door bewakingscamera’s, hoopt het onderzoeksteam zicht te krijgen op de verdachte vechtersbazen. 
Het zou daarbij gaan om voornamelijk allochtone jongens, aldus ooggetuigen. Volgens één van hen zouden ze uit Deventer zijn gekomen.

De groep van ongeveer twintig jongeren ging vrijdag rond 15.40 uur het schoolplein van De Waerdenborch op. Enkelen droegen knuppels en stokken. " Ze wilden de confrontatie zoeken met andere jongeren, die op dat moment op school zouden zijn", stelt waarnemend rector Bartel Geleijnse in een gezamenlijke verklaring van de school en de politie.

Volgens hen gingen drie leden van de groep de school binnen via de bovenbouwingang. Personeel van de scholengemeenschap alarmeerde direct de politie. "Vastgesteld is dat de drie jongeren nog geen halve minuut binnen zijn geweest." Eén leerling zou zijn geslagen, zonder dat hij gewond raakte, aldus Geleijnse. Direct na het incident verliet de groep het schoolplein. Er is geen schade aangericht.
(bron Tubantia)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer