VVD en Lokaal Liberaal samen verder als VVD Lokaal

HOLTEN – De fracties van Lokaal Liberaal en de VVD in Rijssen-Holten hebben na maanden intensief overleg besloten verder te gaan als één fractie onder de naam VVD Lokaal. Er zijn nauwelijks ideologische verschillen en beide fracties vinden het onverstandig om het liberale geluid nog langer verder te laten versnipperen.
Rob de Koe, fractievoorzitter van Lokaal Liberaal: “De VVD heeft zich in de afgelopen jaren  geprofileerd als sterke lokale partij.  Lokaal Liberaal heeft feitelijk hetzelfde profiel: een sterke lokale partij met vrijwel dezelfde achterban”.

De fracties van de VVD en Lokaal Liberaal zijn na intensieve en constructieve gesprekken van de afgelopen maanden de mening toegedaan dat niets in de weg staat om samen te gaan als één fractie.
“Mijn persoonlijke overwegingen om vier jaar geleden uit de VVD te stappen zijn weggevallen. Diverse ontwikkelingen bij Lokaal Liberaal en de VVD brachten ons dichter bij elkaar.  Bij de VVD Rijssen-Holten zijn er onder leiding van fractievoorzitter Frans Noordam op veel terreinen grote veranderingen gerealiseerd.  Zo is er een verjongingsslag gaande en is de toekomstige kwaliteit van de nieuwe VVD-fractie meer dan gewaarborgd. Daarnaast heeft de  VVD  haar interne landelijke structuur ingrijpend gewijzigd waardoor lokale samenwerking met andere liberale partijen gemakkelijker is geworden. Deze veranderingen betekenen naar mijn overtuiging dat nieuwe wegen mogelijk zijn in de toekomst.  Daarnaast heb ik  vertrouwen dat we gezamenlijk meer kunnen bereiken dan dat we als twee fracties los van elkaar verder gaan”,  aldus Rob de Koe.

In de afgelopen jaren is gebleken dan er politiek nauwelijks inhoudelijk verschillen zijn. Indien die er wel zouden zijn dan is er alle vertrouwen in de nieuwe fractie dat deze verschillen overbrugbaar zijn. De verplichtingen die Lokaal Liberaal met het medeondertekenen van het coalitieakkoord is aangegaan zullen volgens afspraak worden nageleefd door het smaldeel van de nieuwe fractie  VVD Lokaal.

‘’Willen wij in de toekomst de belangen van onze kiezers nog beter behartigen dan betekent dit samengaan meer slagkracht in het belang van diezelfde kiezer’’, aldus de fractievoorzitter van de VVD, Frans Noordam.
Met deze samenwerking kunnen de partijen het liberale geluid voor de gezamenlijke achterban in de gemeenteraad van Rijssen-Holten beter vertegenwoordigen. De fracties zijn ervan overtuigd dat de huidige situatie van twee VVD zetels en één Lokaal Liberaal zetel  naar een totaal van de huidige drie zetels voor VVD Lokaal goed is voor de inwoners van Rijssen-Holten.
Een sterk Lokaal Liberaal geluid: VVD Lokaal!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer