Volleybalmeiden Mintonette A2 maakt het niet af

0

HOLTEN – Op zaterdagmiddag 8 november moesten de Holtense meiden naar Enschede voor de wedstrijd tegen Twente ’05. Een moeilijke wedstrijd op papier want de Enschedese meiden staan 2 plekken hoger in het klassement van de competitie. Op de Nevobo site staat ook vaak een prognose van de te spelen wedstrijd naar aanleiding v/d gespeelde wedstrijden en deze gaf aan dat Mintonette met 3-2 zou winnen. In de 1e set speelde Mintonette A2 goed, de tegenstander kwam niet in hun spel. De 2e set ging Holten wat meer fouten maken, het serveren ging wat vaker fout en de meiden speelden minder rustig dan de 1e set. De setstanden waren 18-25 en de 2e set was 25-19. Dus de wedstrijd was weer in evenwicht.

 

In de 3e set kon je zien dat Mintonette A2 beter ging draaien. Ze wisten hun posities in het veld goed en deze set waren ze ook super geconcentreerd. Setstand 16-25. Vol goede moed begonnen we aan de 4e set, ons plan was om ook deze te winnen en zo de wedstrijd te winnen met 1-3. Maar om onverklaarbare reden kwam er heel veel onrust in het spel van Mintonette A2. Ballen werden bij een ander weggeplukt, de servicepassing werd minder en ze konden ook zelf geen punten meer maken. Ze lieten Twente steeds meer in de wedstrijd komen en met een paar mooie service beurten deed Twente dat ook. Deze set werd, mede door veel fouten aan Holtense kant, gewonnen door Twente’05. Zou de prognose dan toch kloppen v/d Nevobo?

 

In de 5e en beslissende set ging Twente als een speer en stond Mintonette al snel tegen een achterstand van 10-6 aan te kijken. De meiden van A2 konden dit niet verkroppen en met veel inzet en teamplay kwamen ze terug tot 14-14. Na twee keer op matchpunt te hebben gestaan (14-15 en 15-16) maakte toch de tegenstander het beslissende punt. Zuur, voor zowel de meiden als de coach maar ook voor de meegereisde supporters. Toch blij met 2 punten en met het idee dat we nog veel kunnen leren tijdens de trainingen om beter te worden gingen we weer richting Holten. Mede door deze 2 punten is Mintonette A2 toch een plekje opgeschoven in het klassement en dat geeft toch een voldaan gevoel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer