Vijfde Dag van de Stilte op zondag 25 oktober

HOLTEN – Zondag 25 oktober, de laatste zondag van oktober, is het voor de vijfde keer in Nederland de Dag van de Stilte, de dag dat de zomertijd overgaat in de wintertijd. Het doel van de Stiltedag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Eén van de coördinatoren van Overijssel, Marianne Banning ondersteunt dit initiatief: „Vandaar dat ik jou of je team, club of vereniging ook oproept om een stilte-activiteit te organiseren in je eigen gemeente. Het gaat om het organiseren van een grote, hele kleine, kort of lange, een binnen- of buiten activiteit, voor een ieder naar vermogen en belangstelling.”

Marianne werkt vanuit haar praktijk Innsensie als coach en begeleider. Hier begeleidt ze mens en organisaties in bewustzijn processen. Het stil kunnen zijn om te luisteren naar wat er zich in iemand zelf afspeelt is een belangrijk aspect. “In stilte word je bewust van jezelf, en dat wat je werkelijk bezig houdt. Er ontstaat rust en helderheid en brengt je in het ‘nu’”.

Graag werkt zij mee om meer bekendheid te geven aan het belang van stilte. Draag jij de stilte ook een warm hart toe? Dit vijfde lustrum jaar zal weer een succes worden door lokale stilte activiteiten. Eenerzijds willen we tijdens dit lustrum Parken en mooie stilteplekken uitroepen tot stiltegebied waarbij we parkbeheerders en gemeente willen oproepen om hiertoe een initiatief te nemen. Een groot scala aan mogelijke activiteiten georganiseerd door bedrijven en instellingen kunnen zijn: Een workshop in geleide meditatie of stilte meditatie, muziek, lopen, mindfulness oefeningen, yoga, tuinieren, zingen, schilderen, dansen, schrijven. Locaties kunnen zijn: In de natuur, je huiskamer, een kerk, praktijk, bedrijf, school of ander openbaar gebouw.

Je kunt deelnemen aan de Dag van de Stilte door een stilte-activiteit te bezoeken of door zelf een activiteit te organiseren. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Overijssel, vul dan het aanmeldingsformulier in op de website:www.dagvandestilte.nl/overijssel. Binnenkort staan hier ook alle activiteiten. Of voor meer informatie kun je ons ook telefonisch bereiken via de website.

Even niets… rust en stilte
We hebben allen van tijd tot tijd behoefte aan rust en stilte, tijd om te ontspannen. Tijd om onze ervaringen te verwerken, te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd voor een pitstop, bij te tanken en weer op te laden. Voor velen van ons is het moeilijk die stilte en rust te vinden. We hebben vele bezigheden en voelen ons druk in ons hoofd. Een rustige, stille omgeving kan helpen bij het tot rust komen. Even weinig prikkels. Als we niets doen, kan dat verstillend werken maar het kan ook zo zijn dat we dan de onrust in onszelf, onze onrustige geest, tegenkomen. Er zijn ook bezigheden die helpen onze geest tot rust te brengen. Op de Dag van de Stilte worden allerlei soorten stilte activiteiten aangeboden, voor elk wat wils.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer