voor Holten, door Holten

Uitbreiding oudheidkamer

0

HOLTEN – De Stichting Oudheidkamer Hoolt’n wil uitbreiden en ziet het liefst een extra gebouw verrijzen achter het voormalige gemeentehuis.
Momenteel heeft de Oudheidkamer een expositieruimte op de begane grond van het oude gemeentehuis en heeft het de voormalige burgemeesterskamer in oude staat ingericht. De VVV heeft de andere kamers in gebruik. Op de eerste verdieping heeft de Oudheidkamer nog drie kamers. "Maar de trap naar boven is te steil", zegt Jan Beumer van de stichting, die samen met Jan Deijk de plannen uit de doeken doet.

Deijk: "We willen de parkeerplaats achter het gemeentehuis benutten, maar dan kunnen de bewoners van de flat hiernaast niet meer parkeren. Daarom heeft de architect een gebouw op palen bedacht. De eerste verdieping wordt ongeveer 350 vierkante meter groot en aan één kant komt een kromme muur. Zeer geschikt voor het exposeren van kunst. De tweede verdieping bestaat uit een vide van 150 vierkante meter."

Behalve het verkrijgen van veel meer expositieruimte (500 vierkante meter in plaats van de huidige 60), wil de Oudheidkamer projectontwikkelaars prikkelen om na te denken over hun plannen met het centrum van Holten.

Momenteel is de realisatie van het plan nog ver weg: de stichting heeft geen geld. Beumer: "Dit is puur een idee van de Oudheidkamer. We willen over een jaar of twee kijken wat er mogelijk is met steun van de provincie, de gemeente en de Europese Unie."

(bron tc tubantia) 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.