Trainen helikopters Koninklijke Luchtmacht

3

Van 5 februari tot en met 23 februari 2018 (op werkdagen) trainen de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht samen met militairen van de Koninklijke Landmacht, tijdens de oefening HWIC (Helicopter Weapon Instructor Course) / TAC NL in het oosten van Nederland. Tijdens deze oefening vliegen de helikopters vanaf vliegbasis Deelen.

Om veilig te kunnen opereren in een missiegebied trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht het hele jaar door. Een groot deel van de training vindt plaats in simulatoren, echter zal een deel altijd in de praktijk geoefend moeten worden. Het doel van de oefeningen is om vliegers van Apache-, Cougar- en Chinook-helikopters ‘onder hoge dreiging’ gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland.

Om dit mogelijk te maken is de Luchtmobiele Brigade aanwezig om het grondoptreden te verzorgen.

Klachten
Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties.
Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder.
Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800-0226033 bereikbaar.

Omwonendenmailing
Wilt u op de hoogte blijven van de oefeningen en activiteiten van de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht in uw regio? Stuur ons dan een e-mail met daarin uw naam, e-mailadres en woonplaats, zodat wij u kunnen aanmelden voor onze nieuwsbrief. Dit kan naar [email protected].

Meer informatie
Meer informatie over vliegbewegingen kunt u lezen op de website http://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen, Twitter: @Kon_Luchtmacht en Facebook: @Luchtmacht.

3 Reacties
 1. Yvet Muller
  Yvet Muller zegt

  Mijn zoontje en ik hebben hem vandaag gespot! Hij vond hem super gaaf! En vroeg wanneer hij een keer in een helikopter mag ?

 2. Steven Boersma
  Steven Boersma zegt

  Marco Voortman

 3. Sietze zegt

  Fantastisch om te zien. Ze scheren op een paar meter over de eiken bij ons huis, jeziet
  de militairen zitten.
  En dan dat geluid! Mag van mij vaker!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.