Teamwork en vechtlust brengt Mintonette A1 overwinning

HOLTEN – De eerste reguliere thuisronde voor volleybal vereniging Mintonette was een mooi gevulde avond met 4 jeugdwedstrijden en 2 seniorenwedstrijden.  De meiden van A1 moesten deze keer tegen Vrivo uit Vriezenveen, een team met een sterke opslag maar iets minder beweeglijk in het veld. Vanaf de eerste set stond er aan Holtense kant een gedreven team dat voortvarend van start ging. Er werd als een hecht team gespeeld, passes kwamen goed aan en daardoor konden goede aanvallen opgezet worden. Mintonette speelde geconcentreerd haar eigen spel en dat werd beloond met de mooie setwinst (25-21).

Voor de meiden een mooie start van de wedstrijd; nu was het zaak deze voorsprong verder uit te breiden want winst van de wedstrijd was nog lang niet zeker. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd wat ook in de tweede set naar voren kwam. Vrivo kon een behoorlijke voorsprong opbouwen in het midden van de set en het sierde Mintonette A1 dat ze de moed niet opgaven en elkaar bleven motiveren. Puntje voor puntje kwamen ze weer dichterbij wat bij de tegenstander langzaam een onzeker spel opleverde. Door deze vechtlust lukte het Holten om de 2e set ook naar zich toe te trekken (26-24).

De derde en vierde set waren vrijwel hetzelfde qua verloop. Het spel liep niet meer soepel aan Holtense kant en Vrivo maakte daar goed gebruik van. De aanvalsdruk viel weg bij de Holtense meiden, de ballen gingen te gemakkelijk over het net wat de tegenstander de kans gaf eenvoudig haar eigen aanvallen goed op te zetten. Het resulteerde helaas in verlies van beide sets (21-25 en 20-25).

Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Spanning aan beide kanten van het net maar ook zeker de gedrevenheid en de wil om te winnen. Een deel van de dames 1 en heren 1 kwam het A1 team aanmoedigen en Vrivo kreeg aanmoedigingen van hun dames team die nog moesten spelen. Mooi om zo het verenigingsgevoel van beide kanten te zien, positieve strijd binnen en buiten het veld. Het werd een spannende vijfde set met als eindstand 15-13 in het voordeel van Holten. Een prachtige en verdiende 3-2 winst, mooi om het weekend mee te starten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer