Start Triathlon Holten vrijdagavond 3 juli met o.a. Kids Triathlon

HOLTEN – Nog even en dan wordt het kleine dorp Holten omgebouwd tot een groots triathlondorp. De jaarlijks druk bezochte Triathlon start op vrijdag 3 juli met een geheel nieuw en verfrissend programma. Eén van de nieuwe onderdelen is de Rabo Super(sprint) Kids Triathlon. Op vrijdagavond strijden maar liefst vijfenzeventig kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen en 1e en 2e klas van het vervolgonderwijs om het Scholieren-kampioenschap. In het zwembad Twenhaarsveld wordt in twee verschillende groepen gestart; om 19.20 en 19.30 uur. De groepen 6, 7 en 8 doen de halve afstand, 100 meter zwemmen, 2,5 km fietsen en 1,25 km lopen. Leerlingen van het vervolgonderwijs leggen de afstanden 200 meter zwemmen, 5,5 km fietsen en 2,5 km lopen af. De finish is op Kalfstermansweide, waar de jonge deelnemers worden aangemoedigd door familie en vrienden.
Aansluitend start om 20.45 het volgende nieuwe onderdeel; de Vivera Run. Een hardloopwedstrijd voor iedereen die graag op een andere wijze deel wil uitmaken van het triathlonweekend. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden; 5 km of 10 km. De start is in de Triathlonarena. Alle deelnemers lopen over het professionele triathlonparcours dat door het centrum, langs de Beuseberg en door de sfeervolle straten van Holten gaat. De finish is na twee of vier rondes op de Kalfstermansweide. Na de huldiging volgt de officiële opening van de 31-ste Triathlon Holten met een spectaculair openingsfeest. Na alle inspanningen kan iedereen los gaan tijdens het knallende optreden van Voice of Holland finaliste Meike van der Veer en de all-girl coverband Lickety Split. Met hun brede repertoire van de jaren ’60 tot aan de top 40 en energieke enthousiasme is dit het begin van een onvergetelijk en fantastisch triathlonweekend in Holten!

De triathlon Holten wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Veel internationale en nationale triatleten strijden op zaterdag 4 juli om de ETU Triathlon Premium Cup Elite, ETU Triathlon Junior Cup en Age Group drie series.
Inschrijven voor de Kids Triathlon en Vivera Run kan nog tot woensdag 1 juli.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op http://www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

Reacties zijn gesloten.