Stadtepartnerschafts concert Holtens Gemengd Koor

0

HOLTEN – Onder het motto "Samen – Zusammen" geeft het Holtens Gemengd Koor op zondag 18 juli een gezamenlijk concert met het Katholischer Kirchenchor St.Johannes Nepomuk in de schitterende begin 18e eeuwse Barok Pfarrkirche St.Johannes Nepomuk te Burgsteinfurt, de partnerstad van Rijssen – Holten. De Pharrkirche wordt geroemd om haar bijzondere akoestiek.

Het concert is de afsluiting van een aktief  concertjaar, waarbij  het Holtens Gemengd Koor zeker vier keer voor het voetlicht trad. In het najaar van 2011  viert  HGK dat in 1931 werd opgericht, het tachtigjarig jubileum .

Het koorrepertoire heeft in de loop der jaren haar klassieke karakter behouden en het koor ondervindt hiervoor nog steeds grote belangstelling van het publiek. 

De contacten met het Duitse koor kwamen tot stand in het kader van de Jumelage of Städtepartnerschaft zoals de Duitse benaming luidt.

De Stichting Jumelage Rijssen-Holten en Euregio steunen dit unieke culturele en grensoverschrijdende initiatief. Op het programma staan o.a. werken van Händel , Mozart en Bruckner  en Bellini. Aan dit bijzondere concert wordt solistische medewerking verleend door de van oorsprong Russische mezzosopraan Valeria Boermistrova.

Het geheel zal onder leiding staan van de beide dirigenten: Henk Linker van het H.G.K. en Elisabeth Lefken van het Katholischer Kirchenchor St.Johannes Nepomuk.

Het Holtens Gemengd Koor rekent op grote belangstelling.

Zondag 18 juli  aanvang 18.00 uur.

Pfarrkirche St.Johannes Nepomuk te Burgsteinfurt. De toegang is gratis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.