Speerpunten SGP kadernota

4

HOLTEN – De belangrijkste speerpunten van de SGP fractie bij de behandeling van de Kadernota 2013-2016 zijn: Werkgelegenheid, Kerntaken en veiligheid.

-Kerntakendiscussie. Er zijn (mogelijk) diverse  taken die de gemeente nu oppakt, die wij over kunnen laten aan de burgers zelf. Waardoor de belastingen omlaag kunnen.   -Dubbele voorzieningen. Zolang de financiele draagkracht van de gemeente het toeliet, was het naar onze mening geen probleem, maar nu de financiele bodem bereikt is, moeten we dit toch gaan doorlichten. Een mooie opdracht voor de komende periode.

-Investeren in een aantal noodzakelijke zaken.
Investeren  in werkgelegenheid. We weten allemaal wat er met ons bedrijfsleven in Rijssen en Holten aan de hand is. Veel bouwgerelateerde bedrijven hebben het op dit moment heel moeilijk en zitten in zwaar weer. En waar het op uitloopt is nog af te wachten. Er komen ook in onze gemeente medewerkers op straat te staan.

Dat gaat ons als gemeente geld kosten. Daarom en ook voor de mensen zelf, zien wij graag initiatieven ontstaan die mogelijk gedupeerde medewerkers weer op weg helpen. Mogelijk hetzelfde werk of omscholing tot ander werk. Laten we het even kortheidshalve “de Match” noemen. Een “match” tussen branches met een tekort aan personeel en branches waar de werkvoorraad verder terugloopt, maar ook een “match” met onderwijs en gemeente.  Het moet in het voordeel van zowel onze gedupeerde burgers positief uitpakken als ook voor onze gemeente en onze ondernemers. Samen Ondernemend ook in deze zaken.

Investeren in veiligheid. In de laatste raadsvergadering is al aangegeven dat er de laatste tijd diverse ernstige voorvallen plaats hebben gevonden waardoor wij  nu vinden dat de maat vol is. Wij komen met een motie om de daad maar eens bij het woord te voegen, er moet camera-toezicht komen in met name de kern Rijssen. Wij zullen ook voor dit onderdeel met een motie komen.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
4 Reacties
 1. zeitgeist zegt

  Zolang er mensen nog echt in sprookjes geloven zal deze partij wel blijven bestaan.

 2. zeitgeist zegt

  Zolang er mensen nog echt in sprookjes geloven zal deze partij wel blijven bestaan.

 3. Fring zegt

  Toch zijn er een aantal Holtense mensen die er op gestemt hebben de afgelopen verkiezingen. Alleen jammer dat die niet doorhebben dat deze partij puur zijn pijlen richt op rijssen.

 4. Fring zegt

  Toch zijn er een aantal Holtense mensen die er op gestemt hebben de afgelopen verkiezingen. Alleen jammer dat die niet doorhebben dat deze partij puur zijn pijlen richt op rijssen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer