Spannende wedstrijd voor Mintonette meisjes A1

HOLTEN – Afgelopen vrijdagavond speelde meisjes A1 een thuiswedstrijd tegen Twente ’05. Als nieuwkomers in deze A competitie kregen ze slechts één opdracht mee: “maak simpelweg plezier in het veld en ga leuk te spelen”, aldus de coach.

In de eerste set was goed te zien dat de meisjes nogal onzeker waren in het veld, er werd veel veilig gespeeld waardoor de aanvallen voorspelbaar waren en de druk van de tegenstander kwam. Na een peptalk van de coach bij een stand van 6-11 werd er langzaam beter gevolleybald en gingen de meiden meer aanvallen. Helaas was dit voor de eerste set niet meer genoeg, deze eindigde met 17-25.

In de tweede set was het spannend en ging het gelijk op tot 14-14. Daarna werden er veel fouten gemaakt waardoor Twente de winst pakte met 15-25. In de derde set namen de meiden van Mintonette het voortouw en werd de tegenstander goed onder druk gezet waardoor er aan de kant van Twente meer fouten werden gemaakt. Het team werd zeer gemotiveerd door de meejuichende meiden op de bank waardoor het hele team in het juiste ritme kwam. Er werd goed opgeslagen en veel aangevallen. De derde set werd dan ook met volle overtuiging gewonnen door Mintonette met 25-20.

De vierde set was een hele spannende, er werd van beide kanten veel aangevallen waardoor de stand op de helft op 9-11 stond. Het laatste deel was zenuwslopend door de vele lange rally’s en door het gevecht voor setwinst van beide kanten, werd er heel mooi gevolleybald. Er werd gewerkt voor de bal en dit bracht de stand op 22-22. Dit zorgde bij de Holtense meiden voor de hoop op een eventuele winst. Helaas werden er aan het eind een paar kleine foutjes gemaakt waardoor de meiden de set verloren met 23-25.

Ondanks dat de meiden de wedstrijd hebben verloren met 1-3, was zeker het spel in de laatste twee sets iets om met opgeheven hoofd op terug te kijken en verder op te trainen aankomende weken.

Reacties zijn gesloten.