Schaatster Lisa van Eek naar Russisch Schaatstoernooi

HOLTEN – In het weekend van 4 en 5december neemt Lisa van Eek deel aan het Silverskate Tournament 2010 in Kolomna Rusland.

Lisa vertrekt met een andere groep op 3 december van Düsseldorf naar Moskou. Vanuit de Russische hoofdstad wordt het gezelschap met de bus vervoerd naar het hotel vlakbij de ijsbaan Kometa, in Kolomna. De schaatsers vliegen op 6 december weer terug. De rijders zijn door het Ministerie van Sport van Rusland uitgenodigd voor dit toernooi.

Lisa reist met rijders en rijdsters van verschillende schaatsverenigingen in Gelderland en Overijssel. De initiatiefnemers van dit Internationale Schaatsevenement zijn Nikolai Gulyaev en Irina Konstantinovna Rodnina. Nikolaj Goeljajev was tussen 1986 en 1992 actief in de internationale schaatssport. Als sprintkanon werd hij o.a. Olympisch kampioen tijdens de Winterspelen van 1988 in Galgary. Irina Rodnina werd in de periode 1969 tot 1978 tien maal wereldkampioene kunstrijden. Zij won 3x Olympisch goud, nl. op de Olympische Spelen van Sapporo (1972), Innsbrück (1976) en Lake Placid (1980).

Het wedstrijdprogramma,met deelnemers uit o.a de voormalige Sovjetrepublieken, Noorwegen, Duitsland en Nederland is al bekend. Gestart wordt op 4 december met een 500m en een 1000m. De wedstrijd wordt op 5 december vervolgd met een 100m, een 500m en een 1500m. Ook wordt er een ploegenachtervolging verreden. Naast het langebaanschaatsen is er ook een aparte Shorttrack wedstrijd. Deze vindt op het middenterrein van de ijsbaan plaats.

Het belooft een prachtig spektakelstuk te worden in het verre Rusland. Naast de mooie ervaring van zo’n trip, het overnachten in een gesponsord hotel, is er natuurlijk ook een doelstelling voor de schaatsers op deze snelle ijsbaan: Het verbeteren van de persoonlijke-records.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.