Samen werken met de jeugd, dat is de toekomst

HOLTEN – Op 20 april 2011 zijn Rabobank West Twente, CSG Reggesteyn en De Waerdenborch een bijzondere verbintenis aangegaan om actief samen te werken. De scholengemeenschappen en de bank willen gezamenlijk een bijdrage leveren aan regionale maatschappelijke ontwikkelingen, nu en in de toekomst.

Door het bundelen van de krachten willen de deelnemende organisaties, vanuit de publieke rol, scholieren en maatschappelijke onderwerpen dichterbij elkaar brengen. Het doel van de samenwerking is dat er een uitwisseling van kennis ontstaat tussen de scholen, de Rabobank en de jongeren.

De jeugd gaat aan de slag met onderwerpen die spelen in de samenleving. Dit leidt tot bewustwording bij de deelnemers en levert nieuwe inzichten op voor de scholen en de bank. De Rabobank gaat de scholieren ook helpen bij het vinden van stageplekken en onderzoeksopdrachten. Met behulp van gastlessen en groepsdiscussies gaan de verschillende groepen echt met elkaar het gesprek aan over onderwerpen die spelen in de directe omgeving van de scholieren.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer