S.V.N.F. kan uw hulp goed gebruiken

HOLTEN – De Stichting Viering Nationale Feestdagen (S.V.N.F.) organiseert elk jaar in Holten op 27 april Koningsdag, op 4 mei de herdenking op de Canadese Begraafplaats en ’s avonds de plaatselijke herdenking bij het Monument aan de Molenbelterweg. Daarnaast wordt er op kerstavond 24 december een plechtigheid georganiseerd op de Canadese Begraafplaats, waarbij door schoolkinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht geplaatst wordt.

Om dit alles financieel mogelijk te maken ontvangt de S.V.N.F. een bescheiden subsidie van de Gemeente Rijssen-Holten en verder donateursgelden en ondersteunende bijdragen van enkele verenigingen en bedrijven.

Aangezien het aantal donateurs in de laatste jaren helaas gedaald is, organiseert de S.V.N.F. dit jaar een donateurwervingsaktie, waarbij de inzet van ongeveer 20 vrijwilligers gevraagd wordt. Er wordt in Holten een folder huis aan huis verspreid, een deel rond 11 maart en een deel rond 13 mei. Daarna dienen in de volgende week de antwoordstroken weer opgehaald te worden.

Om deze klus te klaren zoeken wij vrijwilligers, die bereid zijn om ons bij het afhalen van de antwoordstroken te willen helpen. Per persoon zullen circa 50 adressen bezocht moeten worden. Eén avondje inzet en u geeft ons en de gehele Holtense gemeenschap een warm gevoel, zoals ook ons Koningshuis en de gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog ons respect meer dan waard zijn. Wij hopen dat er voldoende mensen zijn, die ons willen ondersteunen en het zo mogelijk maken om ook de komende jaren bovengenoemde activiteiten voort te zetten.

Als dank voor de veelal jaren bestaande financiële ondersteuning kunnen wij alle bestaande en nieuwe donateurs in samenwerking met het Oranjemuseum in Diepenheim éénmalig een gratis bezoek aanbieden aan bovengenoemd museum (geldig voor 2 personen en kinderen tot 12 jaar).
Het Oranjemuseum past geheel in de internationale Oranjeroute en deze route loopt langs alle plaatsen, paleizen en kastelen die banden hebben met Nassau en Oranje.

Aanmelding als vrijwilliger of als donateur en nadere informatie is mogelijk via:
• website: http://www.svnf.nl
• e-mail: [email protected]
• tel. 0548-363576, Han Kraan, penningmeester S.V.N.F.

Reacties zijn gesloten.