Rabobank-Bergruiters Concours

HOLTEN – Zaterdag 4 en zondag 5 september wordt in Holten het jaarlijkse concours hippique van Rijvereniging De Bergruiters Holten gehouden.

Tijdens dit evenement kan men voor het eerst 2 hele dagen deelnemen aan en genieten van paardensport. Op zaterdag worden de klassen BB-, B- en L-springen verreden alsmede de B-, L1- en L2-dressuur. Voor het B- en L-springen is er ook een progressief parcours.

Zondag zijn de klassen L1- tot en met Z2-dressuur aan de beurt en bij het springen M tot en met ZZ, met vervolgens een jachtparcours. Voor de springruiters die op zondag deelnemen aan het M t/m ZZ springen is er ‘s middags nog een L-rubriek.

Ook is er de mogelijkheid een Kür op Muziek te rijden in de klassen L, M en Z. 

Afgelopen jaar is, bij wijze van proef, de concoursdatum van begin juli verplaatst naar begin september. De Triathlon in Holten was in juli bepalend voor de concoursdatum en verschuiven was lastig in verband met de vele andere concoursen in de regio.

De nu gekozen datum is weliswaar gelijktijdig met de Hippiade, maar juist daardoor aantrekkelijk, zo blijkt. Combinaties, die zich niet geplaatst hebben voor de Hippiade, willen graag nog concoursen rijden de laatste weken van het buitenseizoen. Omdat de opkomst groot was is besloten het 1e weekend van september als concoursweekend aan te houden. Met natuurlijk de hoop op weer een groot aantal inschrijvingen.

Het Paardensportterrein is mooi gelegen in het buitengebied van Holten en ligt geklemd tussen de Postweg en de Borkeldsweg.

Omdat het terrein op zandgrond ligt en hoger gelegen is dan de omgeving, verkeerd het altijd in goede staat, zelfs na stevige regenbuien. Dat heeft ons verschillende malen op de laatste dag extra deelname bezorgd, na afgelasting van concoursen in de omgeving.

Het springterrein is door de glooiende ligging en een springwal met diverse mogelijkheden uitermate geschikt voor een mooi jachtparcours.
De dressuurringen liggen, nog iets hoger, op een rustig en glad gedeelte van het terrein.

Wedstrijdsecretariaat:
Claire Overweg, Elsenerveldweg 5, 7462 PM Rijssen
e-mail: [email protected].
gsm: 06-12769181

PR:
Marianne Bresser-Derksen,
e-mail: [email protected]
gsm: 06-20430851

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer