PvdA, VVD en D66 willen nieuwbouw Haarschool

0

HOLTEN – PvdA, VVD en D66 in Rijssen-Holten willen op de kortst mogelijke termijn nieuwbouw voor de Haarschool in Holten. Daartoe wordt door de partijen in de begrotingsvergadering van komende vrijdag een voorstel ingediend om voor dit doel voldoende geld op te nemen op het onderwijshuisvestingsprogramma 2015.

De Haarschool is de laatste als school in gebruik zijnde HBC-school in Rijssen-Holten. Dit type scholen wordt gekenmerkt als naoorlogse scholenbouw en vindt zijn hoogtepunt in de jaren ’60 en begin ’70. De gemeente voert al langere tijd een beleid om deze zeer verouderde, en in slechte staat verkerende scholen te vervangen door nieuwbouw.

De school heeft een onacceptabel slecht en voor leerlingen en personeel ongezond binnenklimaat. Gestelde normen worden snel bereikt en kunnen alleen met open ramen worden verlaagd, in deze periode van het jaar is dat niet altijd een pretje, een goede ventilatie is niet aanwezig. Bovendien is het energieverbruik, in deze tijd van verduurzaming, veel te hoog.

Aangezien de oude Holterenkschool nu nog als tijdelijke huisvesting kan dienen waardoor € 360.000,- aan tijdelijke huisvestingslasten bespaard kunnen worden, en er na ontvangen informatie in september uit Den Haag ruim voldoende geld aanwezig is, zien PvdA, VVD en D66 alle redenen om nu deze uiterst noodzakelijke nieuwbouw voor 2015 op het onderwijshuisvestingsprogramma te zetten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.