Programma 4 mei herdenking

Het bestuur van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (SVNF) heeft voor 4 mei weer een passend programma samengesteld.

Om 11.00 uur verwelkomt voorzitter Marc Fraser alle aanwezigen op de Canadese Begraafplaats in Holten en volgt er een toespraak van CDA-fractievoorzitter de heer Isa Kahraman. Op het programma staan o.a. de Act of Remembrance, the Lament en the Commitment to Remember, gevolgd door de jaarlijkse kranslegging met muziek van de Holtense Muziek Vereniging en de Pipeband van het Highland Regiment.

Na de toespraak van de burgemeester de heer Arco Hofland is er de traditionele bloemlegging door de leerlingen van de basisscholen en ook van het speciaal onderwijs, gevolgd door het voorlezen van een gedicht. De herdenking wordt afgesloten met de volksliederen van Nederland en Canada.

’s Avonds is er de lokale herdenking van de Holtense oorlogsslachtoffers. De aanvang is om 19.00 uur in de Dorpskerk met medewerking van de heer Isa Kahraman, pastor H. Bloo, het koor Campanella en organiste mevrouw F. Veltkamp-Groenewegen. Om 19.40 uur start de Stille Tocht naar het monument aan de Molenbelterweg. Vanaf 20.00 uur wordt de herdenking bij het monument voortgezet met medewerking van de Holtense Muziek Vereniging en zal er ook hier een kranslegging plaatsvinden.

De inwoners van Holten en de omliggende buurtschappen hebben inmiddels het uitgebreide SVNF-programmaboekje in de bus ontvangen.
Meer informatie is ook te vinden op de website http://www.svnf.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.