‘Postkantoor blijft gewoon in Holten hoor’

0

Joop Heusinkveld verlengt contract met postkantoor niet

HOLTEN – Ondanks  allerlei wilde verhalen blijft het postkantoor “gewoon in Holten”, geeft Joop Heusinkveld aan. De huidige filiaalhouder stopt zelf wel met het contract dat hij heeft met het postkantoor, maar denkt niet dat het filiaal definitief uit Holten zal verdwijnen. “Welnee joh, ik heb een sterk vermoeden dat het postkantoor gewoon wordt voortgezet, maar dan vanuit een andere winkel in Holten. Welke? Daar doe ik geen uitspraken over”, lacht de boekenverkoper.

Jammer vindt hij het wel, dat hij nu na 2,5 jaar de handdoek in de ring moet gooien wat betreft zijn postfiliaal.  “We hebben ons best gedaan, het is ook een goed lopend postkantoor. Uniek ook, want nog op zichzelf. In de meeste kleinere gemeentes zit het postkantoor bij een winkel in”, legt Heusinkveld uit. Iets wat hij zelf ook voor ogen had, toen hij er in 2009 in stapte. “Maar dat is niet te realiseren in de huidige beschikbare winkeloppervlakte. Je zit niet alleen met een balie, maar ook met postbussen en grote pakketten die worden ingeleverd en afgehaald. Dat kost ruimte, we hebben die optie meerdere malen bekeken, maar dat ging dan ten koste van het comfort van de klanten die een boek willen kopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.” 
Daarnaast heeft de crisis ook niet geholpen. “Allemaal factoren die ervoor zorgen dat we hebben besloten ermee te stoppen. Heel jammer, ook voor het personeel. Het zat er al even aan te komen maar nu het moment daar is, blijft het natuurlijk heel triest voor hun.”

Maar volgens de boekenspecialist verliest Holten dus niet haar postkantoor en hoeven de mensen niet naar Rijssen voor deze functie. “Wij stoppen 23 januari, maar de 24e gaat het kantoor volgens mij gewoon verder op een andere plek hoor, de mensen hoeven zich daar niet druk om te maken. Postkantoren Nederland wil toch ook niet dat er geen postkantoor meer is in Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.