Plan uitvaartcentrum onthuld

0

HOLTEN – “Er is nog niks, maar er gaat veel komen. Het plan voor dit uitvaartcentrum is voorgekomen uit de behoefte van de samenleving. De locatie aan de Deventerweg is een uitstekende plek, met name door de ligging.”

Wethouder Ab Stegeman van Rijssen-Holten onthulde gisteren het informatiebord voor het nieuwe uitvaartcentrum op de Nieuw Gemeentelijke Begraafplaats aan de Oude Deventerweg. Hierop was te zien hoe het gebouw eruit komt uit te zien. Bouwbedrijf Gebroerders Kleinjan begint maandag met de bouw. Het nieuwe uitvaartcentrum komt te staan op het grasveld dat tussen de twee toegangspoorten ligt.

Een op het eerste gezicht compact gebouw, maar met alle moderne voorzieningen. Met een aula voor honderd bezoekers en twee 24-uurskamers, wordt daarmee het verouderde gebouw aan de Reilinksweg vervangen. “Het nieuwe gebouw heeft een toegevoegde waarde voor deze locatie. Het maakt de begraafplaats compleet, vooral voor de familie”, zei Wim Spaans, clustermanager van opdrachtgever Monuta, die daarmee doelde op de 24-uurskamers. Vooral naar deze speciale kamers was vraag vanuit Holten. In deze kamers hebben nabestaanden alleen toegang. Hier ligt hun dierbare opgebaard en kan de familie elk moment van de dag de ruime bezoeken, omdat zij een sleutel krijgen van de kamer. De kamers moeten een huiselijke sfeer ademen, waardoor de nabestaanden meer op hun gemak zijn. Daarnaast mogen zij de ruimte inrichten met foto’s.

Hoewel er 75 werkdagen zijn voor de bouw en de oplevering eigenlijk op 28 februari is, kan dat volgens Dennis Tacke, projectleider Bouw en Techniek van Monuta, langer gaan duren. “Het hangt heel erg af van het weer. Wat dat betreft zitten we in de slechtste maanden. Als het net zo’n winter wordt als vorig jaar, kan het wel april worden voordat we het gebouw kunnen opleveren.” Ook aannemer Tony Kleinjan beaamde dat het weer en de straffe bouwtijd lastig factoren zijn bij de bouw van het uitvaartcentrum. “Het is vooral logistiek lastig, omdat je bijzondere onderdelen nodig bent en dus met de levertijd zit. Daarnaast zet je in een korte tijd vele bouwprocessen naast elkaar,” vertelde Kleinjan. Het is de eerste keer voor het aannemersbedrijf dat zij een uitvaartcentrum bouwen, maar volgens Kleinjan is het een leuk project om aan te werken. 
(bron tubantia) foto F. Paalman

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.