Paasvuur Espelo, een van Nederlands grootste

HOLTEN / ESPELO – Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar een paasvuur, oftwel boake gebouwd in de Holtense buurtschap Espelo.

Espelo, dat bekend is van het wereldrecord dat op naam staat van de Espelose Boakebouwers, bouwt jaarlijks een van de grootste paasvuren van Nederland. Wat het paasvuur van Espelo nog bijzonderder maakt is dat het vanaf 4,5 meter compleet met de hand wordt opgestapeld tot een paasvuur van rond de 15 meter.Het paasvuur van Espelo bouwt mee in een competitie voor het grootste en mooiste paasvuur van Holten, samen met andere Holtense buurtschappen.

Dit jaar wordt het paasvuur ontstoken op eerste paasdag 24 april 2011, om 21.00 uur. Voorafgaande aan het ontsteken is er een lampionnenoptocht vanafde plaatselijke basisschool, de Bosschool, door het mooie Espelose landschap naar het paasvuur. Na het ontsteken zal de Band of Brothers zorgen voor muziek in de tent waar ook een bar aanwezig is. Het middagprogramma zal ingevuld worden met het kampioenschap “eir kuul’n” wat muzikaal omlijst zal worden door DJ Drødje. Het paasvuur van Espelo staat dit jaar aan de Okkenbroekseweg 6 in Holten.

Voor meer info: http://www.paasvuurespelo.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer