Overijsselse Vrijwilligersprijs 2009

0

HOLTEN/DEVENTER – Maar liefst 75 individuele vrijwilligers en 53 vrijwilligersorganisaties zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2009. De provinciale prijs wordt voor de elfde keer uitgereikt. Onder de genomineerden zijn vier vrijwilligers die in en rond Deventer wonen.

Gerrit Vorkink uit Holten is al 35 jaar lid en bestuurslid van de supportersvereniging van de Holtense Muziekvereniging. Verder is hij al twaalf jaar actief voor de provinciale CVA-vereniging, die opkomt voor mensen die een beroerte hebben gehad.

Geef Gerrit jouw stem en klik op deze link 

Brita de Jong-Albers Meijer (85) uit Deventer is vanaf de oprichting in 1975 betrokken bij de Overijsselse Vrouwenraad (OVR). Zij is lid en is bovendien actief in de werkgroep Politiek Scholingscentrum (PSC). Doel van deze werkgroep is vrouwen met interesse voor politiek en openbaar bestuur verder op weg te helpen. Overigens wordt na 34 jaar de subsidiekraan dichtgedraaid en loopt de werkgroep PSC op zijn einde. De Jong is Zo’n tien jaar regionaal voorzitter van Vrouwenbelangen Oost. Ze tennist en golft nog en reist per camper door Europa.

Gerrie Roetert (53) uit Gorssel probeert al jaren jong en oud van alles te leren over natuur en milieu. Ze is intensief betrokken bij het IVN Deventer. Momenteel is ze actief in een groep die een nieuwe natuurgidsencursus begeleidt en ook zelf is ze natuurgids voor Staatbosbeheer. Natuurgebied de Duursche Waarden bij Den Nul kent ze op haar duimpje. Tevens is Roetert lid van vogelwerkgroep De IJsselstreek in Deventer. Daarnaast is de Gorsselse actief betrokken bij de Gelderse vleermuiswerkgroep De Vlegel.

Hans Grotenhuis uit Deventer zet zich ook in voor de natuur, maar dan voor een heel specifiek gebied. Hij is al 40 jaar betrokken bij de ontwikkeling van De Slenk, een natuurgebied net buiten Lettele. Het stuk bos was tot begin 1900 nog een open weide in het bos, maar in 40 jaar tijd hebben Grotenhuis en andere vrijwilligers het gebied weer in de oorsponkelijke staat kunnen herstellen. Het gebied is nu zelfs beschermd via de Natuurbeschermingswet.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.