Optreden 4 G’s

0

HOLTEN – Zaterdag 22 mei zal het het zangkwartet ‘de 4 G’s’ een avondvullend optreden verzorgen in grandcafé ”t Keuntje’. De groep, die bestaat uit drie gebroeders Geerling (Tonnie, Wim en Jan) en Bert Reijlink, zingt ‘voor elk wat wils’ en vooral hits uit de jaren tachtig en negentig.

“We zingen eigenlijk van alles wat”, legt Tonnie uit. “Van Venice tot Robbie Williams tot Pearl Jam, maar ook Nederlandstalig met nummers van Acda en De Munnik en André Hazes.Eigenlijk gewoon alleen maar lekkere muziek, easy listening zeg maar.”

Het idee ontstond toen de heren al eens optraden bij bar ”t Mossink’ in de sporthal. Daarna was er een succesvol optreden in café ”t Zumpke’ in Enter waar broer Jan woont en vervolgens vroeg Peter Janssen van ’t Keuntje of de heren ook niet een keer een avond bij hem wilde komen optreden. 
”In Enter zongen we alleen nummers van Hazes, maar wij en ook Peter en Diny vonden het leuker als we nu ook nummers lieten horen van andere artiesten”, vertelt Wim. Wim, Tonnie en Bert zingen wekelijks al met elkaar in het koor van ‘de Korhanen’ en het oefenen voor dit speciale optreden vindt ook plaats in het ‘Hanennös’ van dit Holtense koor. Tonnie en Wim zijn ook nog actief voor het dameskoor ‘De Hoolterdeerns’ als dirigent en muziekregelaar.

“In totaal hebben we denk ik zo’n acht keer geoefend met de 4 G’s”, zegt Bert Beldman die het geluid regelt. “We zingen mee van een orkestband, dus wij zingen alleen maar en bespelen geen instrumenten. Bij sommige nummers heeft Bert Reijlink alle muziek wel helemaal zelf ingespeeld, maar het merendeel komt van een band”, aldus Tonnie. Hij benadrukt dat het viertal geen artiesten na wil doen. “We doen het op onze eigen manier, het zijn geen imitaties van bekende popsterren.”

Op de vraag wanneer de avond geslaagd is antwoordt Tonnie: “Als de tent vol is en Peter en Diny tevreden zijn.” Het ‘vollopen’ van de tent kan vanaf 21.30 uur, want dan starten de heren met optreden en dit zal doorgaan tot sluitingstijd. Entree is gratis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.