Opening Expositie over Mac de Holterberg

HOLTEN – Op donderdag 21 april is er een expositie geopend over Mac de Holterberg bij Sporthal het Morsink.

Tijdens deze feestelijke opening gaf Gerrit te Winkel van de oudheidkamer Holten aan hoe het idee van deze expositieruimte is ontstaan. Het was Sporthalbeheerder Henk Hutten die met het idee kwam om een aantal “kale” muren in het entree gedeelte van de sporthal om te turnen tot expositieruimte. Er werd contact gezocht met de Oudheidkamer Holten of zij hier invulling aan konden geven. De eerste expositie was van alle oud prinsen van carnavalsvereniging de Fienpreuvers. Deze werd vele malen bekeken. Ook de tweede expositie, foto’s van de holterberg, kon op veel goedkeuring rekenen.

Nu is het dan de beurt aan de Motor en Automobielclub de Holterberg. De vereniging bestond vorig jaar 70 jaar en kon genoeg beeldmateriaal leveren voor een mooie tentoonstelling. Voorzitter Jan Kampman was dan ook bijzonder blij verrast met de expositie. Toen er medio 2015 middels een oproep in de plaatselijke krant, had aangegeven aandacht te willen besteden aan de Holtense Verenigingen. Kwam hierop  echter geen reactie. Hierop besloot men bij de oudheidkamer om zelf de koe bij de horens te vatten en het een en ander te gaan regelen. Henk Wansink en Eppo Krikkink, beide mac-leden, namen hierin het initiatief en kwamen met een groot aantal foto’s. Deze werden in gescand en voorzien van een bijschrift ingelijst. Na de nodige uren Arbeid is er een mooi overzicht ontstaan van Mac de Holterberg.

De expositie is te bewonderen tijdens de openingsuren van Sporthal het Morsink. Meer informatie over de oudheidkamer kunt u vinden op http://www.oudheidkamerholten.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer