Ontspanning ontbrak maar duidelijke kansen voor dames 1

HOLTEN – De derde wedstrijd dit seizoen was hopelijk de opmaat naar een goede serie. Na twee keer volledig van het veld te zijn geslagen door een te laag ingedeeld team en een kampioensteam van vorig jaar, moest het tegen Harambee gebeuren.

Aan beide kanten was het spel in de eerste set niet hoogwaardig. Gebrek aan concentratie leide bij de teams tot vreemde balacties. De tegenstander liep steeds nog een paar puntjes voor waardoor Mintonette continue aan het inhalen was. Uiteindelijk trok de Enschedese ploeg aan het korste eind (20-25).
In de tweede set was er een aaneenschakeling van kleine dingen. Er kroop angst in de ploeg, de eerste twee wedstrijden zijn aan het doorwerken. Hoewel de vorige set, met 20 behaalde punten, hoop zou moeten geven op meer werd dit nog niet opgepakt (14-25).

De derde set werd er uit een ander vaatje getapt. Het team gooide de schroom van zich af en begon te spelen zoals ze dat dit seizoen nog niet hebben kunnen laten zien. Het werd een hele leuke set waarbij de verdediging duidelijker begon te staan, het blok grip begon te krijgen op de aanvalsters en waarbij ook zelf goed geslagen werd. De set lag voor het grijpen toen het noodlot toesloeg; een speelster viel geblesseerd uit. Na de eerste verwerking werd het spel toch goed opgepakt en ondanks set verlies mogen de dames zich de morele winnaar noemen (26-28).

De vorige set gaf hoop en de Holtense dames kwamen sterk uit de startblokken. De ingezette lijn uit de derde set werd doorgetrokken. Het werd een spannende set waarbij de midspeelsters van de tegenstander uiteindelijk het verschil hebben bepaald. Met slechts 2 punten verschil ging ook deze set naar de tegenstander (23-25)

Reacties zijn gesloten.