Oekraine en Rusland winnen Team-relay

HOLTEN – Oekraïne is bij de elite-triatleten winnaar geworden van het eerste onderdeel van het EK Triathlon in Holten, de Team-relay. De twee Russische teams legden beslag op de tweede en derde plaats. De twee Nederlandse teams werden vijfde en zesde. De strijd om de medailles werd pas tijdens het looponderdeel van de laatste deelnemer beslist.

De volledige uitslag: 1: Oekraïne, 2: Rusland (I), 3: Rusland (II), 4: Hongarije, 5: Nederland (II), 6: Nederland (I), 7: Spanje, 8: Zweden.

Bij de junioren werd Rusland Europees Kampioen Team-relay, voor Hongarije en Oostenrijk. Het Nederlandse team werd vierde.

Aan de Team- relay deden 8 elite- en 11 juniorenteams mee. Elk team bestond uit vier triatleten (2 mannen, 2 vrouwen). Zij moesten rond zandwinningsplas De Domelaar ieder een parcours afleggen van 300 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. De atleten deden dit afzonderlijk waarbij na het laatste onderdeel de volgende atleet van start ging.

Het spectaculaire onderdeel is voor het eerst in Nederland gehouden. Mogelijk wordt het geïntroduceerd op de Olympische Spelen. De verschillende onderdelen werden gesponsord door Glashart (zwemparcours), DeWeekkrant (fietsen) en Schuurman-schoenen (lopen).

Het EK Triathlon in Holten wordt morgen, vrijdag 3 juli, om 16.00 uur officieel geopend. Na een vlaggenparade met de internationale deelnemers volgt er een spectaculaire opening op Smidsbelt. Op zaterdag en zondag staan de individuele EK-wedstrijden voor Age Groupers, Paratri (triatleten met beperking), junioren en Elite-triatleten op het programma. 

EK Triathlon teamrelay junioren:

Het Russische juniorenteam is winnaar geworden van het eerste onderdeel van het EK Triathlon in Holten, de Team-relay. De Russen versloegen Hongarije (zilver) en Oostenrijk (brons). De Nederlandse junioren werden vierde.

Voor elk land gingen vier triatleten van start (2 mannen, 2 vrouwen) voor een parcours van 300 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen rond zandwinplas De Domelaar. De atleten deden dit afzonderlijk waarbij na het laatste onderdeel de volgende atleet van start ging. Nederland lag via Rachel Klamer na de eerste ronde nog nipt aan kop, maar Marwin Iedema, Anoek Caelers en Maikel Zuijderhoudt moesten de triatleten uit Rusland, Hongarije en Oostenrijk voor laten gaan.

De volledige uitslag

1: Rusland, 2: Hongarije, 3: Oostenrijk, 4: Nederland, 5: Zwitserland, 6: Zweden, 7: Slovenië, 8: Rusland (II),  9: Italië, 10: Tsjechië, 11: Oekraïne, 12: Spanje.

 De Team-relay is voor het eerst in Nederland gehouden. Mogelijk wordt het een onderdeel op de Olympische Spelen. Vanavond wordt het EK vervolgd met de Team-relay voor elite-triatleten. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer