Afgelast: Nostalgisch motorsportgebeuren

HOLTEN – De voorbereidingen voor de 24e jaarlijkse Klassieker Motorrace op Koningsdag  zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang, de motoren worden nog net niet gestart maar  woensdag   27 april is het al sneller dan je denkt . Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging. Motor- en Automobielclub “de Holterberg” zal ook dit jaar weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Net als voorgaande edities zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit ‘de Beusebergring’. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.
Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Waarvan er één een kleine aanpassing zal ondergaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw
’t Stuurhuus. Zo zullen er vele klassieke motoren auto’s en tractoren van de MAC- clubleden worden tentoongesteld en de clubleden van de afdeling bromfietsen zullen een speciale  ‘brommer-schuur’ inrichten. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren, met als ‘topper’ een Honda RC 181, 500 cc 4 cilinder Hailwood replica (1966-67).
Ook aan de ‘kleinste’ bezoekers wordt gedacht, voor hen zal er een springkussen als vermaak aanwezig zijn.

De motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij. Ook zal er weer een stand zijn waar MAC-leden hun ‘handel’ kunnen aanbieden. Interesse, bel dan GertJan Krikkink (0548-36 21 70/06-16 78 90 91) e-mail: [email protected] of Arie Leppink (0548-363143).

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)
We houden u op de hoogte middels:  http://www.macdeholterberg.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer