Nog steeds veel asbest in panden

0
HOLTEN – De panden op de wat oudere industrieterreinen in Rijssen-Holten zijn ‘vergeven’ van asbest. Volgens wethouder openbare werken Willem ter Schure gaat het zeker om 64.000 vierkante meter aan asbesthoudend materiaal.

"Het cijfer is het totaal van bedrijven die zich op basis van vrijwilligheid hebben gemeld", voegde de wethouder toe.

Het werkelijke aantal vierkante meters asbest op het industrieterrein is naar alle waarschijnlijk nog veel groter. Vaak gaat het om daken. Dat kan bij brand tot grote problemen leiden, zoals enige jaren geleden bleek toen een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nijverdalseweg afbrandde.

De kwestie kwam aan de orde in de raadsvergadering. De SGP deed een voorstel om de mogelijkheid voor een asbestsaneringsfonds voor bedrijven te onderzoeken. Wethouder Ter Schure gaf daarbij aan dat er weinig mogelijkheden zijn.

"Asbestsanering is een verantwoordelijkheid van de bedrijven. Van overheidswege worden er geen subsidies verstrekt", verklaarde de wethouder. Maar met een onderzoek naar een saneringsfonds had hij geen problemen.

Ook VVD, PvdA en ChristenUnie gingen akkoord, zodat het voorstel werd aangenomen. Niet lang geleden werd een soortgelijk voorstel van de PvdA nog afgeschoten.

Rijssen-Holten gaat de komende jaren asbest uit gemeentelijke panden halen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer