Nog geen vluchtelingen in De Lindenberg

HOLTEN – Vanwege de verlaagde instroom, zal De Lindenberg op de geplande 1 oktober nog geen vluchtelingen ontvangen. Het COA plaatst mensen naar asielzoekerscentra (azc’s), waar al passende faciliteiten zijn. Voor de geplande AVO (Aanvullende Vluchtelingen Opvang) in de gemeente Rijssen-Holten betekent dit in elk geval uitstel. De leden van de bewonerscommissie hebben hierover bericht gekregen van het COA. Wethouder Roland Cornelissen: “Het is goed dat er een update wordt gegeven over de actuele situatie, ook als er nog niets definitiefs valt te zeggen. Wat wel vaststaat is dat de afspraak voor deze opvang geldt van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017.”

Namens de familie Van Lindenberg geeft Jacob van Lindenberg jr. aan: “Wij zorgen dat we voldoen aan onze verplichtingen op basis van de afspraak met het COA: ons park is er klaar voor om per 1 oktober van start te kunnen gaan met opvang. Zo hebben we bijvoorbeeld stroom- en rioolvoorzieningen voorbereid. COA zal ons goed op de hoogte houden van ontwikkelingen. Meer valt er op dit moment nu eenmaal niet over te zeggen.”

In september besluit de landelijke overheid over verdere aanpak van de asielstroom. Op basis daarvan worden beslissingen genomen aan de zogenaamde Provinciale Regietafels. In september volgt dan ook verdere informatie en berichtgeving.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer