Nijha kiest voor bedrijventerrein in Holten

0

HOLTEN – Lochem dreigt met speel- en sporttoestellenproducent Nijha een grote werkgever kwijt te raken.
Het bedrijf aan de Hanzeweg ziet zijn toekomst niet langer in deze stad liggen, maar op het nieuwe bedrijventerrein in Holten, langs de N332.

De directie van Nijha, dat sinds 1954 in Lochem is gevestigd en waarbij 118 mensen werken, heeft op vrijdag 19 juni het personeel op de hoogte gebracht. Dat bevestigt directeur Rob Zwiers van de onderneming. “We hebben aangegeven de intentie te hebben naar het bedrijventerrein in Holten te gaan.

Het streven van Nijha is binnen twee tot drie jaar in Holten te zit­ten. Dat is volgens Zwiers de tijd die staat voor de procedure van bij­voorbeeld het ontwerpen van het bedrijfspand en de bouw ervan. Door vroegtijdig het personeel te informeren, wil de firma vooral de werknemers uit Lochem de tijd ge­ven te bezien of ze meegaan naar Holten of elders werk proberen te vinden.

Mede-directeur Kees van Marion van Nijha verwijt de gemeente laksheid. „ Zolang ze in het ge­meentehuis niet opschieten met het project Etalage naar de Toe­komst, weten wij niet waar we aan toe zijn. Terwijl we uit ons jas­je zijn gegroeid.”

Uitbreiding of nieuwbouw op de huidige locatie is volgens Zwiers niet aan de orde. Waar nu Nijha zit, ligt over een aantal jaren – als de ideeën worden uitgevoerd – de jachthaven in het Etalageproject. „Dan gaan we hier nu niet investe­ren.”

Het bedrijf verhuizen naar een an­dere locatie in Lochem, spreekt Nij­ha niet aan. Werknemers van de firma willen niet reageren.

Voor het terrein aan de Hanzeweg geldt dat de firma bij een verkoop de grond eerst aanbiedt aan de ge­meente. Wijst het bedrijf het bod af, dan heeft het volgens wethou­der Jan Kottelenberg de handen vrij met een andere koper in zee te gaan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.