Nieuw uitvaartcentrum klaar in 2011

HOLTEN – Bij de ingang van de begraafplaats aan de Oude Deventerweg in Holten wordt door Monuta een nieuw uitvaartcentrum gebouwd.

Waarschijnlijk is het gebouw in februari 2011 klaar voor gebruik. Tot die tijd kan het uitvaartcentrum aan de Reilinksweg worden gebruikt.

Het nieuwe rouwcentrum is het resultaat van een motie die gemeenteraadslid Ab Hofhuis (Gemeentebelang) eind 2005 indiende. "Hij vroeg om een onderzoek naar een nieuwe aula op de begraafplaats, omdat het gebouw aan de Reilinksweg zeer gedateerd is", zei wethouder Hans ter Keurst gisteren tijdens toelichting van het plan. "In 2007 bleek Monuta bereid tot het onderzoek."

Het duurde enkele jaren voordat het plan concreet werd, omdat eerst duidelijk moest worden wat er mogelijk is op de locatie Reilinksweg. De uitkomst is nu dat het oude uitvaartcentrum plaats maakt voor woningen. Monuta zal de grond verkopen aan projectontwikkelaar Montagne. Ter Keurst: "Er komen drie vrijstaande woningen of vier keer een twee-onder-een-kapwoning. Maar we zijn blij dat het plan er is. Het is een win-winsituatie voor de bewoners aan de Reilinksweg, de begraafplaats en de mensen die het uitvaartcentrum gebruiken."

In het nieuwe rouwcentrum komen ook twee zogenoemde 24-uurskamers. Nabestaanden krijgen de beschikking over een ruimte waar zij alleen toegang tot hebben. De overledene ligt hier opgebaard en nabestaanden kunnen elk moment van de dag deze ruimte bezoeken. Ze krijgen namelijk een sleutel van de kamer. Ook is het mogelijk deze ruimte in te richten met bijvoorbeeld foto’s. Deze voorziening is er al in Rijssen, maar is nieuw voor Holten.

Verder komt er een aula die plaats biedt aan maximaal 100 personen. Ook is het met dit centrum bij de begraafplaats niet meer nodig om met een auto de overledene van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats te brengen.

Het nieuwe gebouw betekent een investering van ongeveer 700.000 euro voor Monuta. Overigens kan dit gebouw ook worden gebruikt door andere uitvaartondernemingen dan Monuta zelf. 
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer