Neerdorp in Begunstigersavond Oudheidkamer

0

HOLTEN – Op donderdagavond 6 maart vindt de jaarlijkse begunstigersavond van de Oudheidkamer Hoolt’n plaats.

Dit jaar wordt buurtschap Neerdorp onder de loep genomen. Vrijwilligers van de Oudheidkamer hebben een mooie fotopresentatie gemaakt waarin de veranderingen tussen toen en nu goed zichtbaar zijn. Ook is er deze avond een optreden van Aalt Westerman. De begunstigersavond begint om 20.00 uur in de Kandelaar te Holten (zaal open vanaf 19.00 uur).

Aan de hand van een fotopresentatie (op groot scherm) wordt een tochtje gemaakt door de buurtschap Neerdorp, waarbij onder andere veel boerderijen aan bod komen.  In de presentatie is uitgegaan van de huisnummering uit het jaar 1957. Neerdorp omvatte toen een groot gebied. Hieruit wordt het deel dat tussen de spoorlijn, de N332 (S14) en de Maneschijnsweg ligt behandeld.
Bij sommige boerderijen wordt de vooroorlogse situatie vertoond. Ook beelden van de bewoners komen hierin voorbij. Bij enkele boerderijen is informatie verwerkt uit oude archieven van boerderijen die nog stammen uit de tijd van de “Marke Holten”. Vele boerderijen in dit gebied zijn verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar zijn later met overheidssteun weer opgebouwd (de zogenaamde ‘wederopbouwboerderijen’).

Naast de fotopresentatie is er deze avond ook een optreden van Aalt Westerman. Voor de pauze  brengt hij ons een programma met streektaal liedjes in beeld en geluid, met conference-achtige vertelling en gedichten.  
U bent van harte welkom om 20.00 uur in de Kandelaar te Holten (zaal geopend vanaf 19.00 uur). Voor begunstigers van de Oudheidkamer Hoolt’n is de toegang gratis, voor overige belangstellenden bedraagt de entree € 5 per persoon.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer