Nederlandse Rachel Klamer wint Premium European Cup dames

0

HOLTEN – Gisteren vond in Holten de ETU Triathlon Premium European Cup en Junior European Cup plaats. De Nederlandse Rachel Klamer won de ETU Triathlon Premium European Cup voor dames. Een droom die uitkwam volgens Klamer. De Rus Dmitry Polyansky kwam als eerste bij de Elite heren over de finish en vertelde dat het een hele mooie race was. “Alle energie wilde ik bewaren voor na het fietsonderdeel,” vertelde Polyanskiy. Gedurende het looponderdeel gaf hij alles en maakte een enorme inhaalslag op de Franse koploper Simon Viain. Bij de Junior European Cup heren won de Hongaar Bence Bicsák en haalde de Franse Margot Garabedian als eerste de finish.

Hongaar Bence Bicsák winnaar Junior European Cup mannen
Bence Bicsák uit Hongarije heeft in Holten de Junior European Cup mannen gewonnen. In een tijd van 57:35 kwam hij over de finish. Ondanks dat het weer niet mee zat en het fietsparcours op een aantal trajecten voor valpartijen zorgde zei de Hongaar dat hij het een prachtige race vond. “Het was mijn eerste keer in Holten en ik vond het hardlopen het leukste,” was zijn enthousiaste reactie. De strijd om de tweede plaats was tot het eind aan toe spannend. Het was een nek-aan-nekrace tussen Lukas Pertl (AUT) en Gustav Iden (NOR). De Oostenrijker was uiteindelijk net iets sneller.

Uitslagen:
Bence Bicsák Hongarije 57:35
Lukas Pertl Oostenrijk 57:37
Gustav Iden Noorwegen 57:41

Margot Garabedian uit Frankrijk wint Junior European Cup vrouwen
Bij de Junioren dames waren het de Fransen die domineerden tijdens de Junior European Cup. Als eerste kwam Margot Garabedian over de finish met een tijd van 1:04:54. Voor de jonge triatlete was het de eerste keer dat ze in Holten mee deed. De Franse leverde een mooie strijd met de Deense Alberte Kjaer Pedersen die tweede werd. Pedersen was verrast omdat ze helemaal niet op een podiumplek had gerekend. Voor de Deense was het zelfs de allereerste keer dat ze met een European Cup wedstrijd meedeed. De Franse Emilie Morier werd derde. Alle drie spraken ze van een mooie race. Snelste Nederlandse was Maya Kingma. Zij miste op een paar seconden na een podiumplaats en eindigde als 4e

Uitslagen:
Margot Garabedian Frankrijk 1:04:52
Alberte Kjaer Pedersen Denemarken 1:05:38
Emilie Morier Frankrijk 1:05:49

Nederlandse Rachel Klamer wint Premium European Cup vrouwen
Een Nederlandse overwinning bij de Premium European Cup vrouwen. Rachel Klamer kwam in een tijd van 2:04:48 over de finish en liet de rest ver achter zich. “Het was een droom die uitkwam,” lacht de Denekampse. Door een hele snelle wissel van fiets naar looponderdeel kreeg ze een ruime voorsprong. “De tweede wissel is mijn sterkste punt,” verklaart Klamer, “Daarnaast heb ik extra getraind op de eerste wissel.” Dat leverde een mooi resultaat op en daardoor hadden haar concurrenten het nakijken. Audrey Merle (FRA) werd tweede in een tijd van 2:06:11. De derde podiumplek was voor Kate Roberts (RSA) in een tijd van 2:06:44.

Uitslagen:
Rachel Klamer Nederland 2:04:48
Audrey Merle Frankrijk 2:06:11
Kate Roberts Zuid Afrika 2:06:44

De Rus Dmitry Polyanskiy winnaar Premium European Cup mannen
Bij de Premium European Cup was het de Rus Dmitry Polyanskiy die de eerste podiumplaats pakte. De Rus maakte gedurende het hardlooponderdeel een enorme inhaalslag op Fransman Simon Viain die geruime tijd de koploper was. Op de tweede plaats eindigde Christopher Hettich uit Duitsland. Derde werd Simon Viain uit Frankrijk. De beste Nederlander was Marco van der Stel met een tijd van 1:53:26.

Uitslagen:
Dmitry Polyanskiy Rusland 1:49:54
Christopher Hettich Duitsland 1:50:06
Simon Viain Frankrijk 1:50:14

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer