Nationale sportweek

HOLTEN – Deze week is het Nationale Sportweek.

Voor de LO leraren in Holten wat dit een goede reden om tijdens de sportdagen daar extra aandacht voor te vragen. Dit jaar deden ze dat jaar op een bijzondere manier. De organisatoren zijn dit jaar samen met de combinatiefunctionaris op zoek gegaan naar een sportdag waarin leerlingen kennis maken met sporten en verenigingen waar ze nog niet veel mee hebben of die vrij onbekend zijn.

Er is samenwerking gezocht met diverse verenigingen in de buurt. Zo verzorgde de lokale gymvereniging (BATO) een instuif op de Tumblingbaan (grote lange springkussen), de hockeyvereniging gaf een clinic en twee sportschooldocenten verzorgden een Body Combat en  een  Zumba les.
Bij TennisFrendz! leerden de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis maken met diverse tennisonderdelen. Dit is een programma van het bekende tennisduo Haarhuis Eltingh.

Naast deze sporten waar de sportverenigingen bij betrokken zijn  werden er ook nieuwe sporten en trends aangeboden, die nog vrij onbekend zijn. Zo was er streetwave, waarin leerlingen op een skateboard met twee ronddraaiende wielen proberen te balanceren.
Met LaCrosse, gegeven door oud leerlingen van de Waerdenborch spelen de leerlingen een soort hockeyspel waarbij de bal gedragen en gegooid wordt met een holle stick.
Kinball is een sport waarin een levensgrote bal wordt weggeslagen en door een ander team opgevangen en weer weggespeeld moet worden.

Speedminton is een soort badminton waarbij de shuttle met een soort squash racket veel verder geslagen wordt in een vak zonder net.
Een echte Brazilaanse Capoeira docent gaf een leuke worksop vol sierlijke vechttechnieken en dans.
Daarnaasr werden er diverse activiteiten aangeboden waarin de nadruk ligt op het samen sporten en niet tegen elkaar.

Door dit gevarieerd aanbod is was voor elk wat wils en zijn er wellicht leerlingen enthousiast geworden om door te gaan met een van deze nieuwe sporten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer