Nationaal Park heet nu Nationaal Park De Holterberg

2

HOLTEN – Burgemeester Arco Hofland plaatst vrijdag bij de start van het nieuwe toeristenseizoen samen met gedeputeerde Piet Jansen het nieuwe bord van het Nationaal Park De Holterberg. De naam bevestigt het groeiend aantal toeristen in Holten.

De Holterberg heeft de laatste jaren grote vooruitgang geboekt. Het Hoofdsteunpunt is vernieuwd en er zijn nieuwe route-netwerken, fietspaden en verblijfsaccommodaties bijgekomen. Het Wereldtijdpad met de geschiedenis is voor scholieren en toeristen een must om tijdens wandelingen te bekijken.
Andere activiteiten zijn deels nog in voorbereiding zoals aanpassing kinderboerderij Dondertman, speelboerderij naast het zwembad in Holten, recreatiepark de Prins en Outdoors Bistro en Lodge.

Achtergrond:
Op basis van economische doelstellingen is een duidelijke groei waar te nemen. De Twentse Toerisme Monitor laat zien dat de groei van de werkgelegenheid binnen onze gemeente sterker toeneemt dan gemiddeld in Twente. In de periode 2004 t/m 2008 is de werkgelegenheid in de recreatiesector in Twente met 4.5% gegroeid terwijl de groei in Rijssen-Holten in diezelfde periode 9,3% bedroeg. Ook ten aanzien van het aantal overnachtingen is een duidelijke groei in de sector waar te nemen; van 367.727 in 2004 naar 451.898 in 2008.
Al met al een teken dat het goed gaat met de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Rijssen-Holten.

Nationaal Park De Holterberg
De toename van het toerisme is voor het college reden de bekendheid van het Nationaal Park te verstevigen. De bekendheid van de Holterberg is Nederland is groot. Nu de gemeente Rijssen-Holten 10 jaar bestaat wordt het tijd om dit element ook in de naamgeving tot uiting te laten komen.

Vrijdag 1 april 2011 plaatsen burgemeester Arco Hofland en gedeputeerde Piet Jansen het eerste bord met deze naam.

Video ingezonden door een bezoeker

http://www.youtube.com/watch?v=91w8BO49NzE

Video ingezonden door een bezoeker
2 Reacties
  1. Fam Haas zegt

    I uploaded a YouTube video — Nationaal Park De Holterberg http://youtu.be/91w8BO49NzE?a

  2. Fam Haas zegt

    I uploaded a YouTube video — Nationaal Park De Holterberg http://youtu.be/91w8BO49NzE?a

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.