voor Holten, door Holten

Meimaand Fietsmaand

0

Holten – De Meimaand Fietsmaand 2008 komt er aan. Tijdens dit grootste, landelijke tweewielerevenement zijn er ruim 350 toer- en recreatieve routes uitgezet. Een record, nooit eerder waren er tegelijk zoveel unieke fietstochten beschikbaar, die alleen in mei kunnen worden verreden. Veelal zijn ze ‘prettig aangekleed’ met bijzondere stops bij attracties, musea of boerderijen.

Ook in Holten wordt dit jaar de Meimaand Fietsmaand gereden. Speciaal voor dit evenement heeft de VVV Holten een fietsroute uitgezet aan de hand van de inmiddels bekende knooppunten. De route draagt de naam De Sagenroute en voert langs mooie plekken door de gemeente en vertelt daarbij allerlei sagen en legendes. Hij start bij de VVV Holten en is verkrijgbaar voor € 1,50.

De fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform.  

Het goede doel is weer KWF Kankerbestrijding. De campagne ´30 minuten bewegen´ van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) en de stichting Nationale Fietsprojecten doen eveneens mee met de Fietsmaand. 

Naast ruim 340 fietsroutes zijn er tijdens de Meimaand Fietsmaand ook bijzondere hoogtepunten. Op 1,2 en 3 mei ’s avonds kun je (voor het eerst) fietsen tussen de tulpenbedden van Keukenhof.  Die derde meidag wordt  op Zuid-Beveland de Hero Cassis Zwarte Bessenroute verreden. Op 17 mei is er de Zeeuwse Fietsdag en een dag later (18 mei) worden er Super-routes verreden met zo’n zeventig Jumbo supermarkten als startpunt. Op 24 en 25 mei is Staatsbosbeheer de gastheer waar het gaat om bijzondere tochten langs en door de bossen. Op 29 mei, tenslotte, is er de Bedrijfsfietsdag van de organisatie Nationale Fietsprojecten.

Voor informatie en alle routes: op www.meimaandfietsmaand.nl Regionale informatie over routes in deze omgeving: VVV  Holten: 0548-361533.