voor Holten, door Holten

Herdenking gevallenen

0

Holten – In Rijssen-Holten wordt dit jaar op verschillende dagen breed aandacht besteed aan de herdenking van de gevallenen in de oorlogen. De herdenkingen zijn op vrijdag 2 mei, zaterdag 3 mei en zondag 4 mei. Jaarlijkse zijn zowel in Holten als in Rijssen vele vrijwilligers actief met de herdenking van de gevallenen op 4 mei. Zij organiseren de Stille Tochten en de andere herdenkingen. ‘Ook dit jaar spannen onze inwoners zich weer geweldig in om de herdenkingen op gepaste wijze te laten plaatsvinden” vindt burgemeester Bort Koelewijn. Dit jaar zijn vanwege de sabbats- en zondagsrust in Rijssen de herdenkingen op 2 en 3 mei. De herdenkingen in Holten zijn op 4 mei.

Vrijdag 2 mei
Herdenking op de Joodse begraafplaats in Rijssen.
Verzamelen voor de stoet: om 9.15 uur bij de parkeerplaats van sportcomplex De Koerbelt.
De stoet loopt vandaar naar de Joodse begraafplaats aan de Arend Baanstraat, waar de herdenking om 9.40 uur plaatsvindt.

Zaterdag 3 mei
Dodenherdenking Rijssen.
Verzamelen voor de stoet: om 19.25 uur bij de openbare basisschool De Overesch.
Om 19.30 uur vertrekt de stoet voor de stille tocht naar de oude begraafplaats aan de Lentfersweg, waar zij om 19.40 uur aankomen.

Zondag 4 mei
Herdenking op de Canadese begraafplaats in Holten. Aanvang 11.00 uur.

Dodenherdenking Holten.
Om 19.00 uur is er een samenkomst in de Hervormde Kerk in Holten. Aansluitend vertrekt de stoet voor de stille tocht naar het oorlogsmonument in Holten aan de Molenbelterweg.

Het college bezoekt de herdenkingen in Holten en Rijssen. Belangstellenden zijn bijzonder welkom.

Naast deze herdenkingen is er jaarlijks op Kerstavond (16.30 uur) op de Canadese begraafplaats een bijeenkomst met scholieren die kaarsen branden bij de graven.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link