Lesteambattle bij Snorrewind

0

HOLTEN – Afgelopen zondag 23 november hield Manege Snorrewind een nieuwe activiteit voor de les- en pensionklanten; de lesteambattle.
Lesgroepen konden zich per groep opgeven voor een groepskühr . De teams moesten de proeven zelf samenstellen en ook bijpassende muziek werd door de groep zelf uitgezocht.

Maar liefst elf teams van minimaal 6 ruiters kwamen aan de start. Hoewel het verkleed rijden geen onderdeel was, hadden alle lesteams zichzelf mooi in een thema uitgedost. Zo kwamen onder andere Sinterklaas met zijn pieten in de ring, reden de Smurfen een nette proef en verscheen een team in een moderne Onesie pyjama voor de jury. De proeven werden op 10 punten beoordeeld, waaronder uniformiteit, muziekkeuze en tussenafstanden.

Ook originaliteit en wijze van commanderen werd door juryleden Martha van Haagen en Gerritjan Meijer gepunt. De lesgroepen werden elk op hun eigen niveau beoordeeld. Een grote pluim was er voor de volwassenengroep De Smileys, die bestond uit ruiters, die nog maar een paar weken les hebben. Onder leiding van instructrice Dienke Bakhuis reden zij bijvoorbeeld al prima in draf synchroon met enen een volte halve baan. Onder de instructeurs van Manege Snorrewind ontstond er een gezonde rivaliteit, omdat zij met hun eigen lesgroepen natuurlijk de beste punten wilden binnenhalen. Een lesgroep van Jan Pongers had zelfs T-shirts laten drukken met “Jan Power” en alle namen van ruiters van dit lesuur.

De zaterdagmorgen 11 uur les bestaat uit alleen maar meiden. Samen met instructrice Angelique Koers hadden de meiden al een gezellige brainstormavond gehouden en truien met “Girls Eleven” besteld. Winnaar bij de instructeurs was Annemiek Scheperman, die al een klein streepje voor heeft, omdat zij de carrouselgroep van de manege commandeert. Winnaars bij de kindergroepen waren: op de derde plaats De Smurfen, tweede werden Sint Jan en zijn Pieten en de nummer 1 was de Pietenparade.

In de categorie Jeugd/volwassenen mochten De Dominogirls het schavot op de derde plaats bezetten en beklom Team Holland het gedeelte voor de tweede plek. Hoogste werd het team Girls Eleven, die onder luid gejuich een grote slagroomtaart konden gaan verorberen. Alle deelnemende groepen kregen uit handen van Sint Jan een lekkere boterletter.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.