Kulturhus ondanks strenge winter op schema

2

HOLTEN – De bouw van het nieuwe Kulturhus aan de Smidsbelt ligt zodanig op schema dat het naar alle waarschijnlijkheid op tijd klaar is voor de Triatlon.

Wel hebben de werkzaamheden door de winterse omstandigheden flinke vertraging opgelopen, maar een beletsel om de termijn van begin juli te halen is dat vooralsnog niet. ’’Volgens de huidige inzichten gaat het lukken’’, zegt Flip Buurmeijer, de voorzitter van de Stichting Kulturhus.

De preses heeft er het volste vertrouwen in dat het Kulturhus klaar is als de Triathlon Holten zich aandient. ’’Zoals ik er tegenaan kijk, kan de triatlon straks gebruik maken van het Kulturhus. Al is het vraag twee of het dan helemaal klaar is.’’
De bouw van het Kulturhus krijgt inmiddels steeds meer vorm, maar met de werkzaamheden op het plein bij het Kulturhus wil het nog niet zo vlotten. Dit tot bezorgdheid van Buurmeijer. ’’De gemeente moet niet langer wachten met het plein. Het is wel van belang dat ook het plein in orde komt. Als de triatlon wordt gehouden moet het plein niet overhoop liggen. De gemeente moet nu wel opschieten’’, maant Buurmeijer aan tot actie.

Het overleg met de deelnemers aan het Kulturhus loopt volgens Buurmeijer naar wens. De voorzitter noemt de gesprekken ‘intensief’, maar de neuzen wijzen volgens hem wel dezelfde kant op. ’’Het loopt echt heel goed’’, aldus de preses.
Dat het nieuwe Kulturhus leeft onder de bevolking blijkt niet alleen uit de vele positieve reacties, maar ook uit de aanvragen van een aantal trouwpartijen. Buurmeijer: ’’We hebben drie aanvragen binnen gekregen voor een trouwerij in het Kulturhus en dat is natuurlijk prachtig. Er komt gewoon een trouwzaal in. Je merkt dat het Kulturhus leeft bij de mensen. We krijgen goede reacties.’’
De verbouwing van het Kulturhus wordt uitgevoerd door het Rijssense bouwbedrijf Ter Steege. De Groot Installatiegroep uit Hengelo verzorgt de technische installatie.
(bron west twente)

2 Reacties
  1. Trappistenaar zegt

    Dat plein zal nu wel door de SGP worden tegengehouden.
    Want zo’n festijn als de triathlon is toch gewoon sportverdwazing, of niet? 😉

  2. Trappistenaar zegt

    Dat plein zal nu wel door de SGP worden tegengehouden.
    Want zo’n festijn als de triathlon is toch gewoon sportverdwazing, of niet? 😉

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.